avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate

Buna ziua! De unde se poate ridica cardul de sanatate daca am fost plecat de la domiciliu cand s-a distribuit prin posta?

Cel mai recent răspuns: Ioan_01 , utilizator 16:33, 1 Noiembrie 2014
"Cardul de sanatate va fi inmanat titularului in baza unui act de identitate si a semnaturii de primire. In situatia in care, dupa minim doua prezentari la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei de asigurari teritoriale in evidenta careia se afla asiguratul.

Avizul pe care operatorul postal il lasa la domiciliul asiguratului in cazul in care nu va fi gasit, va contine numarul de telefon al factorului postal, astfel incat asiguratul sa il poata contacta pentru a stabili intervalul orar in care factorul postal poate reveni in zilele urmatoare pentru a–i preda cardul de sanatate.

Daca, in intervalul celor 20 de zile, cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate sa isi ridice personal cardul de sanatate de la casa de asigurari in a carei evidenta se afla, dupa un termen de 10 zile lucratoare, pe care CN Posta Romana il are la dispozitie pentru a preda cardul casei de asigurari."
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Integritatea corespondentei obligatii si daune officemvp officemvp Buna seara .As dori sa pun in discutie un aspect, privind siguranta si integritatea corespondentei ce trebuia asigurata de CN Posta Romana.Un justiciabil ... (vezi toată discuția)
Cardul national de sanatate assbell99 assbell99 Unde ma pot adresa daca pana acum eu nu am cardul de sanatate emis,fiindpensionara? (vezi toată discuția)
Card de sanatate persi persi Eu si sotul meu nu am primit inca cardul de sanatate. Am verificat si in sistemul siui daca suntem asigurati si apare ca suntem , ma gandeam ca poate fi o ... (vezi toată discuția)