avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... integritatea corespondentei obligatii si daune
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

integritatea corespondentei obligatii si daune

Buna seara .As dori sa pun in discutie un aspect, privind siguranta si integritatea corespondentei ce trebuia asigurata de CN Posta Romana.Un justiciabil inainteaza o plangere la CEDO cu confirmare de primre ,dintr-o locatie externa .Dupa 14 zile soseste pe adresa domicilului ales un aviz dela oficiul postal zonal cu mentiunea "aviz extern AR, pentru ca ca fie ridicat de catre reclamant.Mandatarul reclamantului , se prezinta la ofciul si solicita, in baza procuri speciale ,corespondenta respectiva.Functionara refuza eliberarea corespondentei motivind nevalabilitatea procuri, deoarece depasise termenul de 18 luni dela emiterea actului.Nici explicatia venita dela mandatar ,cum ca regula aceasta se aplica la ridicarea pensilor si al altor drepturi banesti, de catre mandatar, nu a convins-o pe oficianta .Ulterior, la reclamatia depusa la biroul de relati publice a Directie regionale de care apartine oficiul postal, sa dovedit reau-intentie a functionarei postale ,deoarece la investigatile facute sa dovedit ca functionara distruse confirmarea de primire, ea invocase pe parcursul interventilor
facute de mandatar,motive ,cum ca a predat confirmarea factorului postal, el afirmase ca de fapt ,predase acel inscris functionarei din oficiul. Ce ma sfatuiti sa-i spun.Orice Solutie juridica este bine venita.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 19:13, 3 Octombrie 2010
Ati putea sa ii faceti o sesizare dnei de la oficiul postal pentru a se lua masuri disciplinare, insa cel mai indicat ar fi ca petentul sa se adreseze o cerere la grefa CEDO si sa solicite confirmarea in scris a primirii petitiei sale, expediate la data de ... cu nr ....... (pe site puteti urmari coresponta internationala - pe chitanta de la posta care confirma plata scrisorii cu AR aveti un nr., pe site cautati acel numar).
Eventual poate cere referiri si daca petitiei sale i s-a dat acolo vre-un numar de inregistrare si care este acela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare procura elenisa elenisa Cum pot sa anulez o procura? Va trebui sa merg la notarul respectiv, sau prin judecatorie? (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)