avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suplimentare masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suplimentare masa succesorala

Am un certificat de mostenitor al tatalui meu decedat( de la parintii sai) ,pe care eu am facut dezbaterea succesorala.
Rudele tatalui meu nu mi-au spus ca mai exista si alte terenuri extravilane care nu le-au trecut la masa succesorala cind au dezbtatut succesiunea dupa parintii lor,dar pe care doi dintre ei le exploateaza.
Intrebarea mea este
. 1) Pot cere in instanta suplimentarea masei succesorale pentru acele terenuri ?
2) pentru ce perioada pot cere eu celor 2 unchi ai mei sa imi restituie contrav fructelor pe cota parte a terenului care imi revine cu drept de mostenire ?

Pot fi trasi in vreun fel la raspundere cei doi pentru ca nu au prezentat la masa succesorala si cele 2 titluri de proprietate cu terenul pe care il exploateaza?

Mentionez ca am intrat de curind in posesia copiilo delor doua TP de la OCPI.

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Legea lupu mante23 mante23 Buna ziua, As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii ... (vezi toată discuția)