avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare mobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare mobiliara

buna ziua,cu respect doresc si eu daca este posibil niste raspunsuri: am imprumutat unui cetatean o combina agricola in perfecta stare de functionare.in timp ce isi desfasura activitatile agricole proprii cu ea ,combina a fost incendiata si avariata.precizez ca nu am facut un act de imprumut sau altceva,i-am imprumutat-o cu buna credinta .avariata destul grav ,i-am cerut acestuia sa o duca la reprezentanta in vederea repararii si expertizarii de catre acestia,iar ca dovada sa-mi aduca avizul reprezentantei marcii ca,combina a fost reparata si este perfect functionala pentru a mi-o restitui. desi au trecut aprox 10 luni de zile,acesta nu a facut niciun demers in vederea repararii combinei si nici nu mi-a restituit-o. intrebare : pot deschide o actiune civila pentru revendicare mobiliara la care sa coroborez si raspunderea delictuala? va rog dati-mi niste sugestii /sfaturi.multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Actiune deposedarea prin violenta a unui bun mobil mary6 mary6 buna dimineata. am vazut ca toate iscutiile pe tema actiunilor posesorii ,se refera doar la bunurile imobile.as dori sa stiu daca aceleasi practici se aplica ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat pe cineva fără acte și mă tot amână cu restituirea. am discuții pe messenger și dovada transferului prin moneygram. m-ar ajuta să obțin și o înregistrare audio? Krystian Krystian Buna seara Am imprumutat nasului varului meu o suma de bani fara a intocmi vreun act avand incredere ca este oarecum parte din familie chiar daca indirect. ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)