avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de rezervare- nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de rezervare- nelamurire

Buna ziua,in data de 18.03.2015,am incheiat un contract de rezervare cu un intermediar( intre mine si dezvoltator),in valoare de 500euro ,adica mi-am rezervat un apartament,in prezenta dezvoltatorului a fost semnat,azi am resunat agentul si am fost informata ca in apartamentul rezervat nu o sa fie contoar de energie electrica nici pana in 23.04.2015,cu toate ca in rezervare se face precizarea ca ap. va fi bransat la toate utilitatile.
La unul dintre atr.contractului se adauga :
In conormitate cu dispozitiile art.1538-1543 noul cod civil,noi,partile,inseram urmatoarele clauze penale:

"In cazul in care vanzatoare va incheia un antecontract sau va refuza semnarea incheierea contractului,va fi obligata sa returneze dublul avansului primit.
In cazul in care cumparatorul va refuza incheierea contr nu va putea cere promitent-vanzatoarei restituirea avansului.
In cazul in care pana la datele stabilite in prezentul contract de rezervare,vanzatoarei din cauze obiective precum dar fara a se limita la : nefinalizarea lucrarilor constructive,nefinalizarea bransamentelor la utilitati si astfel nu poate proceda la semnarea contractuluide vanzare-cumparareva restitui suma primita avans."

Intrebarea este-eu avand certitudinea ca nu voi avea contoar de energie electrica individual,decat autorizatie de santier,pot sa-mi recuperez cei 500e?

Alte discuții în legătură

Bransare la utilitati Sheab Sheab Buna ziua! Am incheiat o promisiune de v-c intr-un bloc in constructie, unde mentioneaza ca apartamentul trebuie racordat la toate utilitatile aferente ex: ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de rezervare apartament IonitaMaria62 IonitaMaria62 Buna ziua, Acum cateva zile am semnat un contract de rezervare in valoare de 500euro pentru un apartament din Bucuresti. In acest moment as dori sa reziliez ... (vezi toată discuția)
Antecontract casa in neregula cata19745 cata19745 Buna seara.Am semnat un antecontract de vanzare ptr. o vila construita recent ,eu in calitate de promitent cumparator, si am dat un avans de 10000 euro, ... (vezi toată discuția)