avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de rezervare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de rezervare apartament

Buna ziua,
Acum cateva zile am semnat un contract de rezervare in valoare de 500euro pentru un apartament din Bucuresti. In acest moment as dori sa reziliez contractul intrucat sunt sceptica in legatura cu finalizarea constructiei (ian-feb 2015). Unul dintre managerii proiectului sustine ca "nu sunt sigur ca va pot returna banii". Mentionez una dintre clauzele contractului "In cazul in care,pana la datele stabilite in prezentul contract de rezervare, Vanzatoarea din cauze obiective precum dar fara a se limita la: nefinalizarea lucrarilor de constructie, nefinalizarea bransamentelor la utilitati si astfel nu poate proceda la semnarea antecontractului si/sau contractului de vanzare-cumparare atunci Vanzatoarea va restitui suma primita ca avans si partile vor fi repuse in situatia anterioara aceasta conditie avand caracter rezolutoriu,fara plata altor penalitati sau despagubiri." - data stabilita in contract fiind 24.07.2015. Va rog sa ma ajutati in legatura cu primirea banilor inapoi :( multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: sandyprs , utilizator 16:16, 29 August 2015
Inteleg ca daca pana in 24.07.2015 nu isi onoreaza obligatiile atunci devine scadenta obligatia de restituire a avansului. Deci pana in data respectiva este destul de putin probabil sa puteti ataca contractul.
Scuzati-ma: este 24.07.2014 :)
In concluzie, pot recupera banii doar dupa 24.07.2014 (si doar actionand in instanta)? Multumesc frumos
Buna ziua ce ati facut in acest sens ati actionat in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de rezervare- nelamurire THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua,in data de 18.03.2015,am incheiat un contract de rezervare cu un intermediar( intre mine si dezvoltator),in valoare de 500euro ,adica mi-am rezervat ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract prima casa, recuperare avans grgmrnsc grgmrnsc Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. De curand am inceput demersurile catre un apartament de 3 camere situat pe strada Popesti Vest intre statiile de ... (vezi toată discuția)
Antecontract notar alexandrasorina alexandrasorina Mâine urmează să încheiem la notar antecontractul cumpărării unui apartament. La ce aspecte ar trebui să fim atenţi? Ce ar trebui să verificăm şi ... (vezi toată discuția)