avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tari de catre copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tari de catre copilul minor

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. Am o fetita rezultata dintr-o relatie de concubinaj. prin sentinta judecatoreasca sa stabilit domiciliul fetitei la mine iar tatal nu are stabilit program de vizita. Pentru a pleca din tara impreuna cu fetita fara a cere aprobarea tatalui am facut o cerere de chemare in instanta pentru incredintare minor dar mai dureaza pana este gata.In luna iulie trebuie sa parasesc tara pentru o saptamana. Mentionez ca fetita ramane in grija unei doamne.Tatal sau cei de la protectia copilului pot sa vina sa-mi ia fetita in aceasta perioada?
Va multumesc!
aveti posibilitatea sa duceti copilul cu Dvs.? cereti instantei sa va dea acordul. Dar intrebati si la vama in baza stabilirii domiciliului la Dvs. daca se poate iesii, (ceea ce nu prea cred).
Fetita are pasaport individual? Altfel nu poate iesii din tara. Acela cum l-ati facut? Cu acordul tatalui sau nu a trebuit?
Faceti eventual o declaratie de incredintare spre crestere si educare provizorie, a fetitei, la doamna respectiva. NU ar fi mai bine la rude de sange din partea Dvs.? Sau cel mai bine la Autoritatea tutelara stabiliti curator pentru perioada cat lipsiti din tara pe doamna respectiva, incredintare spre crestere si educare.
dar de ce trebuie sa anuntati toata lumea ca plecati? de ce nu mergeti pe shest?
Ati procedat corect adresanadu-va instantei de judecata in vederea incredintarii si a stabilirii dreptului de pensie de intretinere[/i(instanta isi va exercita , in mod obligatoriu , rolul activ , chiar daca in cererea de chemare in judecata nu e mentionat acest drept fundamental al minorului )].In acest mod , lucrurile nu ar mai prezenta acest grad de confuzie .Odata avand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la cresterea si educarea copilului minor , puteti parasi tara fara acordul tatalui .
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
probleme nu este chiar asa de simpla !
sotul /concubinul dvs s-ar putea folosi de aceasta imprejurare, motivand ca dvs nu aveti grija de copil si ca-l incredintati catre terte persoane.
ceea ce ar putea fi in dezavantajul dvs .
o solutie ar fi sa-l incredintati mamei dvs in perioada in care o sa fiti plecata din tara .
din punct de vedere legal, tatal copilului poate lua minorul pe perioada cat dvs sunteti pelcata, intrucat nu exista o hotarare judecatoreasca prin care acesta v-a fost dvs incredintat
o intrebare buna la care va pot raspunde.stau intr-un oras mica si cat ma feresc sa nu afle x si y ce fac este imposibil

Alte discuții în legătură

Incredintare sau domiciliu la...? maxne maxne Am trait intr-o relatie de concubinaj din care am o fetita de 3 ani jumate.Parinti mei sunt stabiliti in Germania si as dori sa merg in vizita la ei.am o ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)