avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tari de catre copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tari de catre copilul minor

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. Am o fetita rezultata dintr-o relatie de concubinaj. prin sentinta judecatoreasca sa stabilit domiciliul fetitei la mine iar tatal nu are stabilit program de vizita. Pentru a pleca din tara impreuna cu fetita fara a cere aprobarea tatalui am facut o cerere de chemare in instanta pentru incredintare minor dar mai dureaza pana este gata.In luna iulie trebuie sa parasesc tara pentru o saptamana. Mentionez ca fetita ramane in grija unei doamne.Tatal sau cei de la protectia copilului pot sa vina sa-mi ia fetita in aceasta perioada?
Va multumesc!
va zic imediat de unde am scoso:eu in proces am cerut inredintare fetitei la mine sentinta mi-a veni scrisa in felul urmator se stabileste domiciliul minorei la mama.am lasato asa.am facuto doar definitiva nu irevocabila.acuma ca am vrut sa parasesc tara impreuna cu fetita mi sa zis ca nu pot din cauza ca in sentinta nu imi este scris ca fetita imi este incredintata spre crestere si educare.si daca este domiciliu stabilit sau inncredintat minoru unuia dintre parinti codu familiei este acelas parintii au aceleasi drepturi si indatoriri fata de copil.nu inteleg de ce legile astea sunt diferite de cele ale politiei de frontiera.sau cel puti cea de stabilire de domiciliu sa nu se mai utilizeze daca se bat in cap cu altele.indiferent daca doresc sa ma mut definitiv in alta tara sau sa merg doar in vacanta cu copii mi se pare corect sa avem toti aceleasi drepturi la libera circulatie.in fine asta este birocratia.ce poti sa mai zici ? nimic alergi de colo colo pana se rezolva problemele. nu cred ca sunt singuru caz di romania care astfe de probleme.dar asta este mergem inainte cu ce avem.si sincer nu stiu daca legile sunt la fel de incurcate in alte tari ca la noi.
am auzit ca parintii care parasesc tara sa mearga la munca in strainatate trebuie sa declare la cine ramane copilul in tara.lamuritima si pe mine daca am doar domiciliul stabilit al fetitei la mine cum pot sa fac o declaratie de incredintare a fetitei pe acel termen cat lipsesc? cum pot eu sa o incredintez alcuiva daca nici mie nu imi este incredintata?
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
maxne, utilizator
Va rog sa editati mesajele consecutive prin butonul edit.multumesc pentru intelegere.

a zic imediat de unde am scoso:eu in proces am cerut inredintare fetitei la mine sentinta mi-a veni scrisa in felul urmator se stabileste domiciliul minorei la mama.

Instanta e tinuta de obiectul cererii , nu poate acorda mai mult sau mai putin.

si in cazul in care voi uza ordonanta prezidentiala de ce trebuie sa am un motiv bine intemeiat?

Chiar natura acestei masuri speciale e tinuta de urgenta , daca o puteti dovedi , sigur ca plecarea poate fi incuviintata de catre instanta de judecata.
copilul are nevoie de tratament in alta tara.


In cazul tratamentul minorului in alta tara , unul imperiors necesar , acordul tatalui nu mai intra in discutie , intrucat e aparat interesul minorului.

Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare sau domiciliu la...? maxne maxne Am trait intr-o relatie de concubinaj din care am o fetita de 3 ani jumate.Parinti mei sunt stabiliti in Germania si as dori sa merg in vizita la ei.am o ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)