avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reinnoire carte de identitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reinnoire carte de identitate

Buna ziua,

Ultima mea carte de identitate a fost eliberata acum zece ani. Intre timp m-am casatorit in strainatate si mi-am schimbat numele. In momentul de fata sint in divort ( aparent s-ar pronunta in octombrie)si trebuie sa-mi innoiesc cartea de identitate in România. Am un copil care are si un certificat de nastere românesc. Cum trebuie sa procedez tinind cont de acest context ? Ultima mea carte de identitate este pe numele de fata. Ce documente trebuie sa prezint in tara pentru reinnoirea cartii de identitate ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: maria.porru@laposte.net , utilizator 10:35, 26 Iunie 2009
In ce tara v-ati casatorit? Un link care va poate ajuta
[ link extern ]
Va mutumesc pentru raspuns. M-am casatorit in Franta si in august 2009 imi expira cartea de identitate. Trebuie sa-mi trancsriu casatoria chiar daca sint in divort si, consultind link-ul DV deduc ca dupa expirarea cartii de identitate nu pot nici sa-mi transcriu casatorie. Cum trebuie sa procedez ? Cine este abilitat sa-mi elibereze o noua carte de identitate si pe baza caror documente ?
depinde unde v-ati casatorit. copilul oricum isi pastreaza numele tatalui.daca intarziati sa schimbat cartea de identitate primiti amenda.oricum numele il puteti schimba numai dupa ce ramane definitiva actiunea de divort.
M-am casatorit in Franta. In pasaportul francez am numele de casatorie (x). In cartea de identitate rom am numele y. In momentul in care o sa ma prezint la termen pentru schimbarea cartii de identitate in România trebuie sa declar ca m-am casatorit si ca mi-am schimbat numele chiar daca sint in divort. Inainte trebuie sa operez transcrierea casatoriei . daca pastrez in cartea de identitate numele Y de dinainte de casatorie pot fi acuzata de fals ? Cartea de identitate expira la data nasterii ? Cu cit timp inainte trebuie sa depun cerere pentru reinnoire ? Cît este amenda pentru intirziere ?

Va multumesc pentru raspuns
va multumesc sa-mi spuneti ce este I.N.E.P. Are vreo legatura cu evidenta populatiei ?

Alte discuții în legătură

Transcrierea casatoriei in romania cren cren M-am castorit in Serbia cu un cetatean sarb. Nu am inregistrat casatoria in Romania. La casatorie mi-am pastrat numele de fata si nu am fost nevoita sa-mi ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei din strainatate in romania deea76 deea76 Buna ziua,ce se intampla daca nu inregistrezi casatoria unui cetatean roman in Bulgaria, cu un cetatean bulgar?Exista consecinte legale?M-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma numesc ana maria si sunt casatorita cu un cetatean ... Riyhanna0 Riyhanna0 Buna seara, Ma numesc Ana Maria si sunt casatorita cu un cetatean strain; locuim in Anglia de 5 ani si inca nu avem domiciliul aici. Avem impreuna o ... (vezi toată discuția)