Ultima mea carte de identitate a fost eliberata acum zece ani. Intre timp m-am casatorit in strainatate si mi-am schimbat numele. In momentul de fata sint in divort ( aparent s-ar pronunta in octombrie)si trebuie sa-mi innoiesc cartea de identitate in România. Am un copil care are si un certificat de nastere românesc. Cum trebuie sa procedez tinind cont de acest context ? Ultima mea carte de identitate este pe numele de fata. Ce documente trebuie sa prezint in tara pentru reinnoirea cartii de identitate ?
Va mutumesc pentru raspuns. M-am casatorit in Franta si in august 2009 imi expira cartea de identitate. Trebuie sa-mi trancsriu casatoria chiar daca sint in divort si, consultind link-ul DV deduc ca dupa expirarea cartii de identitate nu pot nici sa-mi transcriu casatorie. Cum trebuie sa procedez ? Cine este abilitat sa-mi elibereze o noua carte de identitate si pe baza caror documente ?
depinde unde v-ati casatorit. copilul oricum isi pastreaza numele tatalui.daca intarziati sa schimbat cartea de identitate primiti amenda.oricum numele il puteti schimba numai dupa ce ramane definitiva actiunea de divort.
M-am casatorit in Franta. In pasaportul francez am numele de casatorie (x). In cartea de identitate rom am numele y. In momentul in care o sa ma prezint la termen pentru schimbarea cartii de identitate in România trebuie sa declar ca m-am casatorit si ca mi-am schimbat numele chiar daca sint in divort. Inainte trebuie sa operez transcrierea casatoriei . daca pastrez in cartea de identitate numele Y de dinainte de casatorie pot fi acuzata de fals ? Cartea de identitate expira la data nasterii ? Cu cit timp inainte trebuie sa depun cerere pentru reinnoire ? Cît este amenda pentru intirziere ?