avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reinnoire carte de identitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reinnoire carte de identitate

Buna ziua,

Ultima mea carte de identitate a fost eliberata acum zece ani. Intre timp m-am casatorit in strainatate si mi-am schimbat numele. In momentul de fata sint in divort ( aparent s-ar pronunta in octombrie)si trebuie sa-mi innoiesc cartea de identitate in România. Am un copil care are si un certificat de nastere românesc. Cum trebuie sa procedez tinind cont de acest context ? Ultima mea carte de identitate este pe numele de fata. Ce documente trebuie sa prezint in tara pentru reinnoirea cartii de identitate ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: maria.porru@laposte.net , utilizator 10:35, 26 Iunie 2009
pana cand instanta nu va pronunta o hotarare de divort , care sa ranmana definitiva si irevocabila, dvs nu aveti dreptul sa reneveniti la numele initial de domnisoara .
faceti reinnoirea cartii de identitate , pastrand numele dobandit prin casatorie.
ulterior, dupa pronuntarea divortului ( care poate dura , nu cunoastem detaliile ) trebuie sa procedati la revenirea numelui initial .
INEP este INSTITUTUL NATIONAL DE EVIDENTA A POPULATIEI.
Pasul 1. Trebuie sa incepeti cu recunoasterea documentelor semnate in Franta de catre autoritatile din
Romania . In linkul dat va sunt date detalile.
Pasul 2. Solicitati emiterea unei Carti de Identitate cu numele dobandit dupa casatorie. Daca in urma divortului ramaneti cu numele dobandit inainte de casatorie, va trebui ulterior divortului sa va refaceti Cartea de Identitate cu numele de dinainte de casatorie.
Multumesc

In legatura cu link-ul pentru transcriere, care sint formalitatile ce trebuie sa indeplinesc pentru aproparea de transcriere a actului de catre INEP. Cit timp ar dura aceste formalitati la Bucuresti. Puteti sa-mi dati adresa INEP-uli la Bucuresti ?

In legatura cu " xerocopia legalizata" : in Franta nu se mai legalizeaza copiile, ele avind acceasi valore si nelegalizate. Trebuie deci sa legaliez in România ?
Am telefonat la INEP si persoana care mi-a raspuns dupa ce i-am explicat situatia ( sint en curs de divort) mi-a recomandat sa reinnoiesc catrea de identitate pe numele de domnisoara si sa nu ami transcriu casatoria pentru ca o sa fie multa alergatura inutila. Care este parerea dV ?

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea casatoriei in romania cren cren M-am castorit in Serbia cu un cetatean sarb. Nu am inregistrat casatoria in Romania. La casatorie mi-am pastrat numele de fata si nu am fost nevoita sa-mi ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei din strainatate in romania deea76 deea76 Buna ziua,ce se intampla daca nu inregistrezi casatoria unui cetatean roman in Bulgaria, cu un cetatean bulgar?Exista consecinte legale?M-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma numesc ana maria si sunt casatorita cu un cetatean ... Riyhanna0 Riyhanna0 Buna seara, Ma numesc Ana Maria si sunt casatorita cu un cetatean strain; locuim in Anglia de 5 ani si inca nu avem domiciliul aici. Avem impreuna o ... (vezi toată discuția)