avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte comune pt.casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte comune pt.casa

Buna ziua,
Un cuplu de tineri casatoriti in urma cu 1 an.
Barbatul,inainte de casatorie,a dobandit un teren pt.casa,de la Primaria Locala.
Dupa casatorie,impreuna cu sotia,si-au construit pe acel teren,o casa.
Autorizatia de construire,este pe numele sotului.
Acum,sotia ar dori sa fie trecuta si ea pe actul casei,sotul fiind de acord.
Cum se poate proceda,pentru ca si sotia sa fie sigura,ca detine jumatate din casa ?
(Practic,vor sa figureze ambii pe un act doveditor,precum ca au construit impreuna casa.)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 23:38, 29 Martie 2015
NU este nevoie de nici o schimbare a actelor, nici nu se poate asa ceva, oricum sotia este coproprietar asupra constructiei bun comun fiind edificate in timpul casatoriei .Pentru siguranta ei ca nu veti schimba in viitor cota de contributie , puteti da o declaratie notariala prin care sa ii recunoasteti contributia de 50% asupra constructiei .
Am inteles. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)