avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestionar cu 8 clase
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestionar cu 8 clase

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: se poate sa promovez pe functia de gestionar o persoana care pana acum a fost incarcator-descarcator, in cazul in care aceasta nu are studii medii?
Cel mai recent răspuns: giacris , utilizator 13:09, 22 Iunie 2009
LEGE nr.22 din 18 noiembrie 1969
privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legatură cu gestionarea bunurilor organizaţiilor socialiste completata de Legea54/1994 privind conditiile de angajare a gestionarului

CAPITOLUL 2
Conditii privind angajarea gestionarilor

Art. 3. - Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.

In functie de complexitatea gestiunilor, de natura si valoarea bunurilor si cunostintelor ce le implica gestionarea lor, ministerele si celelalte organe centrale stabilesc:

a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul trebuie sa fi absolvit liceul ori o scoala profesionala in specialitatea corespunzatoare gestiunii sau o scoala echivalenta si sa aiba un anumit stagiu in munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care functia de gestionar poate fi indeplinita si de cel care a implinit virsta de 18 ani.
Art. 4. - Nu poate fi gestionar cel condamnat pentru savirsirea vreuneia dintre infractiunile pevazute in lista anexa la prezenta lege, chiar daca a fost gratiat.

Nu poate fi angajat sau trecut in functia de gestionar cel aflat in curs de urmarire penala sau de judecata pentru savirsirea vreuneia dintre infractiunile prevazute in lista anexa.

Daca in cursul urmaririi penale, al judecatii sau dupa condamnare a intervenit amnistia, cel care a savirsit vreuna dintre infractiunile prevazute in lista anexa nu poate fi gestionar timp de 2 ani de la data intervenirii amnistiei. Cel caruia i s-a suspendat conditionat executarea pedepsei nu poate fi gestionar in cursul termenului de incercare si 2 ani de la expirarea acestui termen.

Prin "savirsirea infractiunii" se intelege comiterea oricareia dintre faptele prevazute in lista anexa, pe care legea le pedepseste ca infractiune consumata sau ca tentativa, precum si participarea la comiterea acestora ca autor, instigator sau complice.

1. Legea 22/1969 (inca in vigoare) prevede ca angajatul care ocupa o functie de gestionar sa fi absolvit scoala generala sau o functie echivalenta.
2. In functie de complexitatea gestiunii, natura si si valoarea bunurilor, angajatorul poate sa stabilesca si alte conditii de studii si varsta
Va multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionar marilena2 marilena2 Cine indeplineste functia de gestionar intr-o Primarie? (vezi toată discuția)
Problema functie Vioreld Vioreld salutare. o persoana cu studii medii, care are calificare de electrician, poate fi angajata ca gestionar? sau si pentru functia de gestionar exista cursuri de ... (vezi toată discuția)
Calificare gestionar mpkafa mpkafa am o intrebare, sunt nou in domeniu asta si de curand am fost numit lucrator gestionar nefiind calificat in domeniu asta sau alt domeniu..am inteles ca pt ... (vezi toată discuția)