avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestionar

Cine indeplineste functia de gestionar intr-o Primarie?
Cel mai recent răspuns: sica1tanase , utilizator 13:10, 7 Iunie 2012
Legea nr.22/1969:
Art. 3. - Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.
In functie de complexitatea gestiunilor, de natura si valoarea bunurilor si cunostintelor ce le implica gestionarea lor, ministerele si celelalte organe centrale stabilesc:
a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul trebuie sa fi absolvit liceul ori o scoala profesionala in specialitatea corespunzatoare gestiunii sau o scoala echivalenta si sa aiba un anumit stagiu in munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care functia de gestionar poate fi indeplinita si de cel care a implinit virsta de 18 ani.

Art. 4. - Nu poate fi gestionar cel condamnat pentru savirsirea vreuneia dintre infractiunile pevazute in lista anexa la prezenta lege, chiar daca a fost gratiat.
Nu poate fi angajat sau trecut in functia de gestionar cel aflat in curs de urmarire penala sau de judecata pentru savirsirea vreuneia dintre infractiunile prevazute in lista anexa.
Daca in cursul urmaririi penale, al judecatii sau dupa condamnare a intervenit amnistia, cel care a savirsit vreuna dintre infractiunile prevazute in lista anexa nu poate fi gestionar timp de 2 ani de la data intervenirii amnistiei. Cel caruia i s-a suspendat conditionat executarea pedepsei nu poate fi gestionar in cursul termenului de incercare si 2 ani de la expirarea acestui termen.
Prin "savirsirea infractiunii" se intelege comiterea oricareia dintre faptele prevazute in lista anexa, pe care legea le pedepseste ca infractiune consumata sau ca tentativa, precum si participarea la comiterea acestora ca autor, instigator sau complice.
de regula referentul adica prsoana care are studii medii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionar cu 8 clase giacris giacris Buna ziua, Am si eu o intrebare: se poate sa promovez pe functia de gestionar o persoana care pana acum a fost incarcator-descarcator, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Calificare gestionar mpkafa mpkafa am o intrebare, sunt nou in domeniu asta si de curand am fost numit lucrator gestionar nefiind calificat in domeniu asta sau alt domeniu..am inteles ca pt ... (vezi toată discuția)
Angajare gestionar mih1977 mih1977 buna ziua, ce documente trebuie sa aiba un gestionar la dosar ca totul sa fie bine la un eventual control de la itm. pentru o angajare cu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)