avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... SUSPENDARE contract munca primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

SUSPENDARE contract munca primar

Buna ziua,

Functionarul public, respectiv primarul unei localitati, este INCULPAT pentru FALS INTELECTUAL. Dosarul este pe rolul unei Judecatorii.

Consider ca fiind inculpat, primarul trebuie sa fie suspendat din functie pina la terminarea procesului. Considerati ca este justificat?... la cine trebuie sa ma adresez?...in baza carei legi?...

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
anonim99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 22 Iunie 2009
Primarul nu este functionar public. Primarul este demnitar public ales, si se supune legii administratiei publice locale.
Numai prefectul poate dispune suspendarea din functie si numai daca este condamnat de catre o instanta de judecata-sectia penala, printr-o hotarare definitiva si irevocabila, prin care se dispune condamnarea la o pedeapsa cu inchisoarea, chiar daca este cu suspendare.
In rest isi indeplineste functia .
Multumesc pentru clarificari ! Sa inteleg ca in situatia in care va fi pedepsit doar cu AMENDA PENALA nu sint alte consecinte?... Deci, poate linistit sa fie primar pina la "adinci batrineti"?...
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
anonim99, utilizator
Mandatul primarului se supenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv. Masura arestarii preventive se comunica de indata de catre instanta de judecata prefectului care, prin ordin, constata suspendarea mandatului.

Calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului , daca acesta a fost condamna, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate. Prin urmare, daca va fi condamnata la plata unei amenzi penale primarul ramane in functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Functionar public incepere urmarire penala. se suspenda din functie sau nu? picsipoc picsipoc Conform citatiei primite si convorbirii cu procurorul de caz, in calitate de reclamant, mi s-a confirmat ca a inceput urmarirea penala pentru un functionar ... (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)