avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru si schimbare obiect ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru si schimbare obiect principal de activitate

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. De cateva saptamani tot cer pareri si nimeni nu imi da un raspuns exact :(( #-o X-(
Doresc sa deschid un punct de lucru pentru firma in com. Domnesti-Ilfov, acasa la socrii mei. Sediul social fara activitate este in Bucuresti, iar acivitatea (activitati ale agentiilor de publicitate) am declarat ca o desfasuram la terti. Activitatea s-a dezvoltat in ultimii ani in 2 directii diferite: confectii metalice - fabricarea de mobilier din inox pentru bucatarii comerciale (hote, mese, spalatoare...) si comertul cu amanuntul de accesorii pentru acestea (tubulatura, ventilatoare, variatoare, ...) dar si alte echipamente pt. bucatarii comerciale importate din UE. Vom avea si un mic depozit la punctul de lucru.

Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Ce activitate sa aleg ca principala? (2599-fabr. altor articole din metal, 2511- fabr. de constructii metalice si parti componente, 4690-comert cu ridicata nespecializat, 4669- comert cu ridicata al altor masini si echipamente, 4674- comert cu ridicata al ecipamentelor si furniturilor de fierarie)
2. Daca as alege o activitate care se refera la productie (2599 sau2511) am nevoie de autorizatii sau conditii de lucru speciale? Daca da, cum le obtin?
3. Daca aleg ca activitate principala comertul (4690, 4674 sau 4669) pot desfasura si activitati de productie?
4. Am nevoie de autorizatie de mediu? (sper ca nu pt ca va fi complicat din cauza utilitatilor...nu e apa curenta si nici canal - avem put cu hidrofor si fosa :( )
5. Imi trebuie autorizatie de la primaria din Domnesti?
6. Ce altceva mi-ar mai trebui in cazul unui control? (din surse diferite am auzit de: supraveghere video, extinctoare, deratizare, verificare contor, contract colectare diferentiata deseuri, contract DDD)

Va multumesc frumos si anticipat pentru amabilitatea de a ma ajuta! :)
Cel mai recent răspuns: florifrz , utilizator 10:24, 25 Martie 2015
pt punctul de lucru: [ link extern ]
pt schimbarea obiectului:
[ link extern ]
veti avea nevoie de autorizatii de mediu, sanitara, protectia muncii...pt productie
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat
Multumesc frumos pt. raspuns!
Dar daca deschid punct de lucru si declar ca activitatea primcipala e Comertul cu ridicata nespecializat pot desfasura si activitate secundara de productie?
Daca da, aceasta trebuie autorizata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pt comercializarea baututilor racoritoare la sediul societatii . slk268 slk268 Fiind o societate cu domeniu de activitate constructii civile si care desfasoara servicii de spalatorie auto , pentru a comercializa la magazinul din incinta ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face?/ bogdyban bogdyban Buna seara, Sunt intr-o dilema mare si am mare nevoie de un raspuns care sa ma lumineze. Am o societate cu obiect de activitate ,,alte lucrari speciale de ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen se atribuie unei societati cu activitatea principala de comert cu materiale electrice andrei200 andrei200 Buna ziua Am nevoie de ajutor .Vreu sa deschid o firma cu activitate de comert cu ridicata al materialelor electrice (cabluri ,contactoare ,sigurante , ... (vezi toată discuția)