avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de inselaciune

În urmă cu 2 ani am încercat să obtin un credit bancar. Mi s-au întocmit acte false de către o persoană ce s-a oferit voluntar, pe care le-am folosit la 2 bănci pentru obţinerea creditului. Am renunţat la un moment dat , însă ITM s-a sesizat şi acum sunt urmărită penal cu 2 capete de acuzare pentru tentativă de înşelăciune şi uz de fals.
Care este posibila pedeapsă pe care o pot obţine având în vedere că nu există prejudiciu şi am recunoscut fapta, după noul cod penal 2014?
Va rog frumos sa imi raspunda cineva daca stie, pentru ca sunt foarte nelinistit in aceasta privinta. Nu am avut niciodata probleme cu legea si poate de aceea ma simt asa.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
FlorinOsan, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:34, 25 Martie 2015
Dupa aprecierea mea I logica mea cel mult o pedeapsa cu suspendare.
Se poate insa ajunge si la clasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa tentativa de inselaciune si uz de fals lilianatau lilianatau În urmă cu 3 ani am încercat să obtin un credit bancar. Mi s-au întocmit acte false de către o persoană ce s-a oferit voluntar, pe care le-am folosit la ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Cojocaru Nicolae Cojocaru Nicolae Buna Ziua Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema Uz de fals in acte in sistem bancar,Semnatura falsa in acte, cu prejudiciu mic.Am demisionat inainte ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)