avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS - PFA fara un alt loc de munca
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS - PFA fara un alt loc de munca

Buna ziua,

Detin un PFA de anul trecut si am platit toate contributiile din deciziile de impunere de pana acum (impozit pe venit si 5,5% din venit CASS). Venitul estimat (si cel realizat) este de 300 lei pe luna. Nu sunt angajata in alta parte.
Stiu ca in Codul Fiscal se precizeaza ca baza lunara de calcul a contributiei nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia
Ca urmare nu sunt asigurata la sanatate (nici nu doresc).
Vreau sa stiu daca este ok sa platesc doar acei 5,5% din decizia de impunere de la ANAF?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:38, 27 Martie 2015
o sa va vina de la casa de sanatate( prin anaf) decizie de plata suplimentara ( pana la suma minima lunar)
Nu au un termen dar au inceput sa trimita...
Multumesc mult pentru raspuns! Am fost astazi la Casa de Sanatate cu chitanta primita de la ANAF, m-au inregistrat si mi-au spus ca imi va veni prin posta de la ANAF decizia de plata suplimentara, " mai incolo " asa cum mi-ati spus si dvs.
Mai pe romaneste "cand are careva chef de munca aici sa munceasca si sa o faca"
Am vazut cazuri cand au venit si dupa 4 ani....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru administrator ii crisboc crisboc Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o mica dilema: Care este modul de calcul pentru Contributia la Sanatate pentru administratorul unei II, care are ca ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf, pfa neplatitor tva, impozitare in sistem real johnalexander johnalexander Buna ziua, Tocmai ce am infiintat un PFA, am ridicat actele de la ONRC pe 05.03.2015 iar astazi am fost la ANAF sa ma ia in evidenta. Acolo am depus copie ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)