avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cont 105
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cont 105

Buna

Rezerva din reevaluare din creditul contului 105 trebuie transferata in contul 1175 ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bastti , utilizator 15:51, 25 Martie 2015
Trebuie transferata in modul urmator:

Ordin 1802/2014:

(1) Surplusul din reevaluare inclus în rezerva din reevaluare este capitalizat prin transferul direct în rezultatul reportat (contul 1175 "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare"), atunci când acest surplus reprezintă un câştig realizat.
(2) În sensul prezentelor reglementări, câştigul se consideră realizat la scoaterea din evidenţă a activului pentru care s-a constituit rezerva din reevaluare. Cu toate acestea, o parte din câştig poate fi realizat pe măsură ce activul este folosit de entitate. În acest caz, valoarea rezervei transferate este diferenţa dintre amortizarea calculată pe baza valorii contabile reevaluate şi valoarea amortizării calculate pe baza costului iniţial al activului.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Surplusul din reevaluarea cladirii se capitalizeaza? Daniela iani Daniela iani buna ziua , am reevaluat cladirile la o microintreprindere si voiam sa stiu daca surplusul din reevaluare se capitalizeaza . eu stiu ca nu ,dar am nevoi de o ... (vezi toată discuția)
Contul 105 completat: doresc o propunere corectă din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul impozitului pe venit micro balintemese balintemese Intrebare Doresc o propunere corecta din punct de vedere fiscal, pentru determinarea bazei impozabile la calculul imp. Pe venit micro. Conform Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare diferenta din reevaluare yssas yssas buna ziua! am o intrebare: daca s-a intocmit o reevaluae a cladirilor si am inregistrat noile valori in contul de cladiri dar nu am inregistrat diferenta din ... (vezi toată discuția)