buna ziua , am reevaluat cladirile la o microintreprindere si voiam sa stiu daca surplusul din reevaluare se capitalizeaza . eu stiu ca nu ,dar am nevoi de o confirmare .
multumesc anticipat
Ordinul 1802/2014 nu distinge intre regimurile fiscale aplicate de catre o societate, asta si pt ca regimul fiscal micro/impozt profit se poate schimba:
(1) Surplusul din reevaluare inclus în rezerva din reevaluare este capitalizat prin transferul direct în rezultatul reportat (contul 1175 "Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare"), atunci când acest surplus reprezintă un câștig realizat.
(2) În sensul prezentelor reglementări, câștigul se consideră realizat la scoaterea din evidență a activului pentru care s-a constituit rezerva din reevaluare. Cu toate acestea, o parte din câștig poate fi realizat pe măsură ce activul este folosit de entitate. În acest caz, valoarea rezervei transferate este diferența dintre amortizarea calculată pe baza valorii contabile reevaluate și valoarea amortizării calculate pe baza costului inițial al activului.