avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lntrebare suprafata necesara constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lntrebare suprafata necesara constructie casa

Buna ziua. Am cumparat si eu un teren de 170 metri patrati, sun interesat daca am voie sa construiesc pe el o casa. Cata suprafata de constructie am voie sa construiesc pe terenul acesta.???
Persoanele ce doresc sa-si construiasca o casa si au nevoie de un teren ar trebui pentru inceput, inainte de a achita ceva, sa solicite de la Primaria de care apartine acel teren un Certificat de Urbanism.
Acest lucru este foarte important deoarece acel teren poate avea anumite restrictii urbanistice, restrictii de care trebuie sa tineti seama in momentul in care vom proiecta casa.
In Certificatul de Urbanism se poate specifica:
- latimea minima la strada a terenului, depinde de la o localitate la alta, poate sa fluctueze intre 8 si 12 metri
- suprafata minima a terenului pentru care se poate obtine o Autorizatia de Construire, la fel difera de la o localitate la alta si poate sa fie intre 150 – 200 mp
- distanta minima fata de marginea terenului la care trebuie sa se afle imobilul ce urmeaza a fi construit, poate sa fluctueze intre 3 si 5 metri.
- inaltimea maxima a casei precum si amprenta maxima la sol.

Mai multe detalii gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa construiesc pe acest teren ? scarabeul1984 scarabeul1984 Buna ziua, Nu am avut inca timp sa ajung la primarie sa incep demersul pentru actele de impartire a terenului. O sa intru in posesia unui teren intravilan de ... (vezi toată discuția)
Cat este suprafata minima acceptata pt. constr. unei case? ianci ianci Am luat in concesiune un teren si doresc sa aflu care trebuie sa fie suprafata construita sau (si) suprafata construita desfasurata minima, pe care o prevede ... (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)