avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completatrea veniturilor salariale prin 30% din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completatrea veniturilor salariale prin 30% din indemnizatia de somaj comform Art.72 din legea 76/2002 modificata prin art.I pct.18 din OUG nr.114/2005

Buna ziua,
In urma unei concedieri colective am ajuns si eu sa fiu somera(perioada de somaj :20.10.2008-24.11.2008).In scurt timp mi-am gasit de munca.
Am depus in termen(22.12.2008) actele pentru completarea veniturilor salariale, reprezentand 30% din indemnizatia de somaj potrivit art. 72 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificat prin art. I pct. 18 din O.U.G. nr. 144/2005.
In fiecare luna, merg la AJOFM si depun o adeverinta prin care se comunica ca nu am avut raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani cu acest angajator, si nici nu am avut concediu fara plata sau zile nemotivate in cursul lunii respective.
Au trecut aproximativ 6 luni iar eu nu am primit nici un ban de la AJOFM.
Mentionez ca sunt angajata cu contract individual de munca , pe perioada nedeterminata si program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare.
INTREBARE:
Ce pot face pentru a intra in posesia dreptuluide completarea veniturilor salariale reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj potrivit legii ?Ati mai auzit astfel de cazuri?Cum sau solutionat?Trebuie sa ma adresez instantei ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:40, 22 Iunie 2009
1. Va duceti la AJOFM unde ati completat cererea si unde ati facut demersurile necesare.
2. Ati luat legatura cu ei? Ce raspuns v-au dat?
Facesi o sesizare ca tre AJOFM locala prin care sa-i atentionati asupra drepturilor dumneavoastra cuvenite dar neachiate, cu posibilitatea actionarii in instanta in cazul in care situatia nu se rezolva.
La inceput mi-au spus ca nu au primit bugetul; apoi ca nu am mai intrat in aceeasi tura cu cei din luna decembrie(dosarul fiind depus in ajunul sarbatorilor de iarna), dar sa stau linistita ca voi intra si eu la plata....
Luna trecuta nu am mai intrebat.
Toate institutiile statului sunt puse pe economii, datorita crize economice.
Dar aceste economii se fac pe spinarea noastra nu a lor.
Veti primi banii cuveniti dar se poate sa se intample mai tarziu acest lucru.
Va multumesc pentru raspunsurile promte stimati domni.
Eu tot sper ca voi primi intr-un sfarsit banii cuveniti, acordati din bugetul asigurarilor pentru somaj.
Este foarte adevarat ca suntem in criza economica, dar mi se pare totusi un abuz din partea statului ......

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata buna ziua, nu stiu exact de aceea ... luminita29 luminita29 Contract perioada determinata Buna ziua, nu stiu exact de aceea as dori sa ma ajutati cu o informatie. Citisem acum ceva timp de o facilitate a ... (vezi toată discuția)
Notificare ajofm în vederea redistribuirii salariatului flori9 flori9 Buna ziua, in cazul desfiintarii unui loc de munca se trimite o notificare la AJOFM, prin care angajatorul a solicitat sprijinul A.J.O.F.M. în vederea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti cpopescu01 cpopescu01 buna seara! am si eu o intrebare :am o hotarare definitiva si executorie in ce priveste drepturile banesti.Hotararea suna cam asa:obliga parata la plata sumei ... (vezi toată discuția)