avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti

buna seara!
am si eu o intrebare :am o hotarare definitiva si executorie in ce priveste drepturile banesti.Hotararea suna cam asa:obliga parata la plata sumei de...........reprezentand drepturi salariale restante
-Obliga intimata sa vireze in favoarea contestatoarei contributiile la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat aferente drepturilor salariale
-Obliga intimata sa completeze si sa elibereze contestatoarei adeverinata prevazuta in anexa 26 la Norme Metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj ....
...................................................................................................................
Am recuperat suma restanta prin executare silita(esalonata in rate lunare,punand sechestru pe o masina),nu s-a virat la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale,nici un leu.In ce priveste adeverinata ce trebuia eliberata in termen de un an de la incheierea contractului de munca,ca sa ma pot folosi de ea pentru somaj,mi-a fost eliberata dupa 3 ani si nu este platit la bugetul de stat si asigurari pentru 6 luni.D-na executor spune ca ea nu mai are ce sa faca si nu poate tine masina sub sechestru in continuare pentru celelalte doua aliniate din hotarare.E corect?
Pot face plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti?
Dar pentru stopaj la sursa?
Parerea doamnei executor e gresita.
Puteti face plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, reprezentantii societatii fiind culpabili si de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.
Am primit suma ce reprezenta drepturi salariale restante din care bineanteles erau oprite contributiile la bugetul de stat care nu au fost virate.Pot face plangere pentru stopaj la sursa?
Ce lege nu a luat in calcul d-an executor?

imi cer scuze ca pun intrebari dar....nu stiu,despre ce lege pot face uz cand va referiti la evaziune.Ca sa fie tacamul complet am mai platit si un avocat care 3 luni nu a facut nimic,de aceea sunt hotarata sa ma apar singura.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Parerea dnei executor este buna si nicidecum gresita.
O masina nu pate fi tinuta sub sechestru pentru ca fostul angajator nu elibereaza adeverinat sau nu a platit contributiile la bugetl de stat.

1. Neplata contributiilor stipulata in hot.judecatoreasca poate face obiectul unei plangeri penale.

2. Pentru refuzul ca nu va elibereaza adeverinta respectiva puteti depune o sesizare si la AJOFM.

3. Sancţiunile, cu temeiul legal, care se pot aplica pentru aceeaşi faptă de nevărsare a impozitelor sau a contribuţiilor cu reţinere la sursă
[ link extern ]
Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie instanta perlutza perlutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Mama mea are un proces cu firma unde a lucrat pentru care in data de 28 oct 2011 s-a admis solutia ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa asistent asistent Este sau nu infractiune? Plata se poate esalona? (vezi toată discuția)
Salariu blackbeautybrother blackbeautybrother Angajatorul nu mi-a achitat drepturile salariale pe o perioada de 3 luni din anul 2014 plus o luna din 2015. Am o hotarare a instantei de judecata prin care ... (vezi toată discuția)