avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu

Angajatorul nu mi-a achitat drepturile salariale pe o perioada de 3 luni din anul 2014 plus o luna din 2015.
Am o hotarare a instantei de judecata prin care acesta este obligat sa imi achite drepturile salariale restante, dar angajatorul are datorii la bugetul de stat si are inceputa procedura de insolventa si imi spune ca nu are posibilitatea sa imi achite acesti bani.
Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac in acest caz, pentru a-mi recupera salariile restante?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 29 Aprilie 2015
Potrivit art.161 C.mun., salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.
Puteti lua legatura cu administratorul judiciar sau cu lichidatorul judiciar ori depuneti o plangere penala impotriva angajatorului.

art. 287 Cod penal - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
......
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Freelis, multumesc pentru raspuns.
Daca angajatorul este pedepsit cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, pe mine nu ma ajuta cu nimic. Eu vreau doar sa-mi recuperez un drept legal si anume retribuirea muncii.
Continui deci sa intreb, pentru ca nu am inteles, cum poate executorul sa imi faciliteze obtinerea salariilor restante daca angajatorul nu detine nimic, in sensul ca masinile sunt in leasing, cladirea este inca neachitata, deci apartine bancii, iar contul sau bancar este gol?
In acest caz, executorul nu are cum sa va faciliteze obtinerea drepturilor salariale restante, chiar daca legea mentioneaza ca, salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta executorie de drept adapter adapter Hello. Daca cineva care are o hotarare judecatoareasca prin care se stabileste faptul ca este executorie de drept (drepturi banesti castigate in instanta), si ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare drepturi salariale neplatite arestideganea arestideganea Buna ziua, Ce procedura urmeaza dupa decizia instantei , finala si executorie, de recuperare a drepturilor salariale neplatite ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Câștigate proces la curtea de apel pitesti augustin39 augustin39 În urma unui lung proces am câștigat în cele din urmă procesul constând în drepturi banesti(ore suplimentare lucrate) Societatea respectivă nu îmi ... (vezi toată discuția)