avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura recuperare drepturi salariale neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura recuperare drepturi salariale neplatite

Buna ziua,

Ce procedura urmeaza dupa decizia instantei , finala si executorie, de recuperare a drepturilor salariale neplatite ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 16 Iunie 2014
Procedura legala de investire a hotararii in cadrul legal si prezentarea acesteia la un executor in vederea punerii in aplicare pentru recuperarea prejudiciului suferit.

Trebuie sa va grabiti pentru a intra cat mai repede in posesia drepturilor pecuniare indreptatite si neprimite la timp de la angajator, recuperate legal prin hotararea instantei si punerea acesteia apoi in executare prin Executor Judecatoresc autorizat.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
1. Hotararile executorii nu se investesc cu formula executorie.

2. Aveti doua modalitati :
- fie va adresati direct angajatorului cu o solicitare sa puna in executare hotararea judecatoreasca . In acest caz, daca in teren de 15 zile de la data depunerii cererii nu vi s-au achitat drepturile salariale, atunci puteti formula o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsrea infractiunii prevazute si pedepsite de art.287 lain.1lit.e C.pen.

Art. 287 C.pen . - Nerespectarea hotararilor judecatoresti
(1) Nerespectarea unei hotarari judecatoresti savarsita prin:
......
e) neexecutarea hotararii judecatoresti privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata;
....... se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(2) In cazul faptelor prevazute in lit. d)-g), actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

- fie va adresati unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)
Executare in litigiu de munca vulpoi vulpoi buna ziua! am cistigat un litigiu de munca prin care am cerut plata drepturilor salariale pe ultimii 3 ani plus cheltuieli de judecata. am primit hotarirea pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva privind drepturi salariale carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Doresc sa stiu cand se face inregistrarea in contabilitate a unor drepturi salariale castigate in instanta! In momentul in care societatea primeste ... (vezi toată discuția)