Buna seara.Rog un raspuns daca se poate,referitor la:
-care este termenul prevazut de lege privind obligativitatea Enel de a schimba contorul de energie,deoarece expira din punct de vedere metrologic.
-termenul prevazut de lege privind verificarea periodica a contorului de energie electrica.Conform Contractului Enel este prevazuta obligativitatea de a verifica periodic contorul(art.6 pct.d )dar nu este specificata perioada cand trebuie efectuata aceasta verificare.Am cautat pe internet dar nu am reusit sa gasesc un raspuns la cele aratate mai sus.Am solicitat un raspuns(email )din partea distrib.de energie dar nu am primit inca un raspuns.De aceea rog un raspuns daca este posibil.Multumesc anticipat.
...eu va raspund din proprie experienta..deci nu scrie nicaieri...lucrurile stau cam asa..suna cineva la usa,deschid si un domn imi spune ca este mandatat de compania de furnizare energie electrica sa schimbe aparatul care masoara consumul...si intreb si eu cum sta treba? ... pai se schimba o data la 5 ani...lasa o chitanta si pleaca...cam asta este...la fel si la gaze...astia sunt mai cizelati ma suna la tel si intreaba cand sunt acasa...cu respect
La domiciliul meu ,contorul este montat de 15 ani si nimeni nu a venit sa-l schimbe sau sa-l verifice metrologic,desi in iunie 2013 sa produs o descarcare atm.(trasnet) distrugand intrerupat.din cutia cu contorul +in interior aparate electronice,dec.digi etc.Au venit de la enel si-au schimbat in BPN intrerupatoru de protectie si au plecat fara sa schimbe si contorul.De aceea am pus intrebarea aici sa stiu daca exista o cale legala de a rezolva probl.cu contorul care noaptea inreg.1kw iar ziua inreg.5kw fix.cand este un consumator in plus(un tv cu consum de 57w/ora).De aceea mi sa parut suspect contorul,parca ar fi programat(DACA IN NOAPTEA ASTA NU INREGISTREAZA CONSUMUL DE 1KW,maine noapte inregistreaza 2 kw.
Da am sigur,congelator,aparate in stad-by,boiler clasa A,hidrofor sant permanent in priza.Toate acestea,inregistreaza un consum de 1kw intre orele 23-07,iar in timpul zilei de la ora 7-23 mai folosesc un tv(63w)si un bec economic si consumul pe contor=6kw.Aici nu inteleg,cu un tv in plus ziua=6kw(ex.007751dimineata-007757 seara la ora 23.Consumul este acelasi=6kw/zi+1kw fix(noaptea) indiferent daca mai folosesc si masina automata de spalat.
Contor electric
lungus
ce se poate intampla daca la citirea unui contor electric se gaseste mai putin decat s-a factirat? adica s-a platit in plus cu , sa zicem,1000 kw. (vezi toată discuția)
Abuz "enel"
lary_alexandra2
In martie 2010,la schimbarea numelui din contract,mi s-a instalat un nou contor ( contracost, pt. care nu am primit bonul de miscare al contorului si nici nu ... (vezi toată discuția)