avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua...as vrea sa ma ajutati daca se poate...vreau sa divortez de sotul meu...suntem despartiti de aproximativ 4 ani si avem impreuna un copil minor...nu avem bunuri comune..am fost la judecatoria din orasul in care locuim si am intrebat de ce acte avem nevoie..problema e ca el este plecat din tara si nubpoate sa vina sa rezolvam asta...el e de acord cu divortul dar datorita faptului ca nu se poate intoarce a zis sa rezolv eu cum pot..deci va fi un divort in lipsa lui...va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti mai exact de ce am nevoie...daca trebuie sau nu sa imi iau un avocat.. In ce consta cheltuielile de judecata?va reamintesc ca el nu se poate prezenta..va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:00, 26 Martie 2015
Trebuie deschis proces de divort si sa vedeti cum il citati.
Daca va permiteti sa va angajati un avocat bun ar fi bine sa o faceti ca sa obtineti si custodie exclusiva si divortul.
Fara avocat angajat poate exista riscul sa nu terminati procesul de divort intrucat exista tot felul de probleme procedurale in care va puteti incurca.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
buna ziua. cheltuielile de judecata constau in taxa de timbru si onorariu avocatial.
chiar daca este plecat din tara, trebuie sa cunoasteti adresa unde locuieste momentan sotul dvs., pentru a se putea indeplini procedura de citare cu dansul .
sunt mai multe aspecte de avut in vedere .
El momentan locuieste in germania..parintii lui locuiesc in oras cu mine..el vrea sa divortam dar nu poate sa se intoarca in tara si mama lui a zis ca ma ajuta cu ce poate sa terminam mai repede cu asta..va multumesc pt ajutor..
Daca el vrea sa divorteze se poate imputernici avocat cu procura notariala si divorteaza avocatul sau avocata, daca vreti, de dvs.
Ca sa nu mai audiati martori daca nu aveti minori rezultati din casatorie.

La notar nu se poate asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)
Viitor divort- procedura ionela77 ionela77 Buna ziua. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu cateva chestiuni,mai exact pe cumnata mea care vrea sa divorteze. Ea locuia in chirie cu sotul ei si cu ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parte din strainatate pentru acord divort mysticOS mysticOS Buna ziua, Parintii mei divorteaza. Unul din parinti este in tara si a intentat proces de divort. Celalalt parinte este plecat in strainatate. Este posibil ... (vezi toată discuția)