avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui beci de doua ori-actiune in constatare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui beci de doua ori-actiune in constatare ?

Buna seara. As vrea si eu un sfat/parere intr-o problema.
Acum 30 ani am cumparat un imobil cu teren cu toate actele in regula. Cea care mi-a vandut mie a mai vandut si altei vecine ulterior beciul( care se afla sub casa mea). Ce ar trebui sa fac? o actiune in constatare sau sa intentez un proces? Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:47, 26 Martie 2015
Afirmatia d-voastra ca [...]am cumparat un imobil cu teren cu toate actele in regula. coroborata cu [...]a mai vandut si altei vecine ulterior beciul( care se afla sub casa mea)[...], ma face sa cred ca lucrurile sunt clare.
Sunteti primul cumparator, ne spuneti ca ati cumparat cu acte-n regula, al d-voastra-i beciul.
Revin la afirmatia ca aveti acte, ma gandesc ca in acte figureaza si beciul.
Daca nu, faceti repede o vizita la ocpi, dupa ce in prealabil ati contactat o persoana (fizica/juridica) acreditata pt. lucrari de cadastru.
Lasati apoi pe celalalt cumparator sa va reclame, sa va cheme in fata instantei, etc, etc.
Vecina are acces la beci? La partea pe care ati cumparat-o.
Daca are acces, restrictionati-i-l!
Poate sa zica ce-o vrea, nu cedati!
Sa-si recupereze banii de la cei/cea carora i-a dat.
P.S. In orice litigiu in care se dezbate dreptul de proprietate asupra unui bun, mobil/imobil, e bine sa aveti posesia si folosinta bunului.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
DlGoe, utilizator
va multumesc frumos!
Am luat legatura cu un cadastrier. Noi am avut proces cu respectiva persoana(vecina). Femeia care ne-a vandut noua a vandut si lor si din casa pe care am cumparat-o primi si din teren. Noi am castigat in instanta fiind primi cumparatori. Nedumerirea mea este ca in hotarare este precizat ca beciul este al ei desi este sub proprietatea mea. Intrebarea fiind "casa mea este in aer?" . Cum as putea sa rezolv problema?
Casa este cumparata de mama mea.
Va multumesc pentru raspunsuri anticipat.
Nu stiu ce sa va spun, sunteti confuza, nu spuneti tot sau nu stiti ce sa spuneti!
N-ati castigat, daca ati fi castigat acum va tineati d-voastra muraturile in beci, nu vecina:yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am descoperit un beci al vecinilor sub casa mea! seldom seldom Buna ziua, Am cumparat o casa cu un perete comun, este acelasi perete utilizat de 2 case. Recent am vrut sa sap in camera cu peretele comun si am ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau servitute CatalinaDaniela CatalinaDaniela Buna ziua, am avut marea surpriza sa aflu ca am cumparat un teren cu o deschidere la un drum privat cu Nr. cadastral x, teren cumparat in 2010 pe care am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatăl meu a avut grija de o bătrână (necăsătorită ... Silvia Alina Silvia Alina Buna ziua! Tatăl meu a avut grija de o bătrână (necăsătorită și fără copii) din anul 1992 și până în decembrie 1997, iar înainte de a muri, pe ... (vezi toată discuția)