Buna ziua,
Acum 4 ani am cumparat o suprafata de teren, cu act notarial, de la socrii mei linga casa acestora. Pe aceasta suprafata am construit o casa careia i-am facut 2 iesiri, respectiv fata si spate. De aproximativ jumatate de an am ajuns la un divort si momentan suntem in actiune de partaj. Problema este ca cele 2 iesiri ale casei dau amandoua in curtea fostilor mei socri si as dori sa stiu cine ar trebui sa imi dea legal cale de acces catre imobil? Mentionez ca in momentul in care am cumparat terenul de la ei s-a pus in discutie problema caii de acces, dar fiind casatorita cu fiul lor s-a preferat amanarea acestei probleme, eu aflandu-ma in acest moment in imposibilitatea de a intra in imobil ei nelasandu-ma sa trec prin curtea lor . Va multumesc
In situatia in care terenul dvs reprezinta un loc infundat, se poate solicita o cale de acces pe terenul vecinului pe unde calea de acces este cea mai scurta si cea mai putin impovaratoare catre cel care suporta servitutea de trecere.
Situatia acestui teren este destul de complicata. Daca imi permiteti am sa va dau mai multe informatii. Cand am cumparat terenul si am hotarat sa facem acea casa am facut un proiect pe care l-am dus la primarie. in acel proiect se specifica in partea de est cale de acces dar ulterior (dupa definitivarea proiectului)am avut marea surprindere sa aflam ca aceea cale de acces se afla de fapt pe proprietatea vecinului din partea de nord. Am fost la primarie si ni s-a spus ca nu e vina lor ci a proiectantului care nu s-a informat si ni s-a recomandat sa luam legatura cu vecinul. Am incercat sa avem o discutie cu acesta dar nu s-a ajuns la o intelegere, acesta interzicandu-ne de a trece pe aleea d-lui. Singura posibilitate mai era prin calea fostilor mei socrii care in momentul casatoriei au taraganat acest aspect. Acum sunt in partaj, cum v-am mai explicat si nu am o cale de accest reala. In proiect exista dar nu am libera trecere din cauza vecinului, iar singura intrare este pe la fostii socri care desigur este inaccesibila. Din acest motiv va intreb pe d-voastra eu cui trebuie sa ai cer, legal ,cale de acces? Am acest drept?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Servitute de trecere ?
mist
Buna Ziua,
Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute
mitilias
buna ziua!ma poate ajuta cineva?!pe scurt....mama a vandut apartamentul si a cumparat o casa amarata fara utilitati in speranta ca va scapa de cheltuielile de ... (vezi toată discuția)