Buna ziua, intrebarea mea este, daca compania ma bagat in somaj tehnic pe o perioada de 3 luni, eu ca si angajat, ma pot anagaja la o alta companie in aceste 3 luni ,timp in care eu sunt in somaj tehnic. ?
Buna ziua,
Bineinteles ca va puteti angaja. "Somajul tehnic" reprezinta intreruperea sau reducerea temporara a activitatii din motive economice, fara incetarea CIM. Deci nu e vorba de somajul propriu-zis, indemnizatia de 75% fiind platita de catre angajator.
Totusi conf art 53 alin 2 CM in aceasta perioada salariatul se afla la dispozitia angajatorului, acesta putand sa dispuna oricand reinceperea lucrului. Asadar daca va angajati la o alta firma s-ar putea sa nu puteti respecta aceste prevederi legale, de aceea va sugerez sa discutati mai intai cu angajatorul dvs.
Multumesc pentru clarificari ! O ultima intrebare ar fi, daca angajatorul actual, dupa expirarea celor 3 luni de somaj tehnic, poate recurge la desfacerea contractului meu de munca ( mentionez ca am un contract de munca pe perioada nedeterminata), sau are vreo "obligatie" de a nu ma putea da afara timp de x luni, avand in vedere somajul tehnic anterior? Acestea sunt lucruri auzite din "folclor" si vroiam sa stiu si parerea dvs .