avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in timpul somajului tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in timpul somajului tehnic

Buna ziua, intrebarea mea este, daca compania ma bagat in somaj tehnic pe o perioada de 3 luni, eu ca si angajat, ma pot anagaja la o alta companie in aceste 3 luni ,timp in care eu sunt in somaj tehnic. ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 26 Martie 2015
Buna ziua,
Bineinteles ca va puteti angaja. "Somajul tehnic" reprezinta intreruperea sau reducerea temporara a activitatii din motive economice, fara incetarea CIM. Deci nu e vorba de somajul propriu-zis, indemnizatia de 75% fiind platita de catre angajator.
Totusi conf art 53 alin 2 CM in aceasta perioada salariatul se afla la dispozitia angajatorului, acesta putand sa dispuna oricand reinceperea lucrului. Asadar daca va angajati la o alta firma s-ar putea sa nu puteti respecta aceste prevederi legale, de aceea va sugerez sa discutati mai intai cu angajatorul dvs.
Multumesc pentru clarificari ! O ultima intrebare ar fi, daca angajatorul actual, dupa expirarea celor 3 luni de somaj tehnic, poate recurge la desfacerea contractului meu de munca ( mentionez ca am un contract de munca pe perioada nedeterminata), sau are vreo "obligatie" de a nu ma putea da afara timp de x luni, avand in vedere somajul tehnic anterior? Acestea sunt lucruri auzite din "folclor" si vroiam sa stiu si parerea dvs .
1. Nu exista o asemenea prevedere legal pe care ati auzit-o din "folclor".

2. Angajatorul va poate concedia oricand daca respecta prevederile Codului muncii.
@ Ionut_Petre

Da, angajatorul poate decide concedierea dvs dupa expirarea perioadei de "somaj tehnic".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot intra in somaj ? prismatrade prismatrade Am urmatoarea situatie din cartea de munca : -in 20.05.2009 a incetat CCC - 2 ani -21.05.2009 reluat activitatea -21.05.2009- desf. contr. munca ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim cf.art.52 lit.d din cm nicusan nicusan Exista termen limita suspendare cim cf.art.52 lit.d din CM, daca salariatii sunt in somaj tehnic de peste 2 ani (fara intrerupere)? Prelungirea somajului ... (vezi toată discuția)
Intrerupere activitate din cauza angajatorului acilutim acilutim In cazul in care angajatorul intrerupe temporar activitatea de productie, motivand ca nu mai sunt cereri din piata pentru produse, este normal ca sa trimita ... (vezi toată discuția)