avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Locatie fizica teren - longitudine, latitudine sau gps
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Locatie fizica teren - longitudine, latitudine sau gps

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot afla, stiind sola si parcela unui teren, unde se afla acesta fizic - exista harti cu aceste sole si parcele, ca sa pot afla pozitionarea geografica (adica sa aflu latitudinea si longitudinea ca sa ma duc cu un telefon cu GPS la respectiva locatie)?
Nu e intabulat, deci nu vad cum as putea sa-l gasesc pe un astfel de site: [ link extern ]
Pur si simplu vreau sa vad terenul si nu am nici o idee unde ar putea fi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihai335 , utilizator 00:22, 27 Martie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul va trebui sa fie ,,descoperit" de un topograf. Dupa munca de birou, acesta va merge pe teren cu statia si apoi va va da coordonatele plane in sistem Stereografic 1970 sau Stereografic 1930 sau in coordonate geografice (latitudine si longitudine) sistem WGS84, ca pe d-voastra acestea va intereseaza (sunt coordonatele afisate de “GPS-uri”).
Indiferent in ce sistem de referinta aveti datele, exista programe de transformare a coordonatelor in ,,n" sisteme.

[ link extern ]
Am inteles, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Mutarea poziției unui teren intabulat ionel75 ionel75 Bună seara. În urma cu un an de zile am achiziționat trei parcele de teren fiecare cu Cf. Doua intabulate in 2005 iar una in 2012 cu coordonate gps. , ... (vezi toată discuția)
Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)