Buna ziua, ma confrunt cu o problema destul de grava si de aceea va solicit ajutorul din punct de vedere legal.
Avem casa la tara si o anexa, centrala veche, veche de vreo 34 de ani nefunctionala amplasata in spatele casei la nici un metru distanta de peretele casei.
Vecinul sustine ca centrala s-ar afla pe proprietatea lui, cu toate ca el nici nu este proprietar, neavand nici un act in urma decesului tatalui sau, drept pentru care a inceput sa o foloseasca drept groapa de gunoi. Si mai nou a dat chiar foc in groapa respectiva, trezindu-ne in toiul noptii cu casa plina de fum fiind nevoie de interventia pompierilor. Unde trebuie sa ma interes pentru remasurarea terenului? Este voie sa se dea foc la o distanta asa de mica fata de casa? Mentionez ca eu sunt fiica, tatal meu este decedat, eu locuind cu mama mea.
Pentru masurarea/delimitarea terenului apelati la firme care se ocupa de cadastru, topografie. Pentru focul aprins foarte aproape de casa dvs. puteti face o plangere penala.
Faceți doar plângerea la poliție. Nu este necesar să arătați d-voastră care este legea și încadrarea faptei. Acest lucru îl vor face cei abilitați care vă vor da un răspuns plângerii d-voastră. (da mihi factum tabo tibi ius)