avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... limita intre casa si hat din 1952
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

limita intre casa si hat din 1952

Buna seara. Am cautat pe internet limitele juridice ale drepturilor de proprietate privata si nu am gasit nimic. Daca se poate sa ma indrumati unde as putea sa gasesc legea in care este precizata distanta care se lasa intre casa si hatul dintre vecini din 1952 sau pana in 1952. Ceea ce stiu eu este ca in acea perioada limita era de 1 metru de la casa la hat. Acum legile s-au mai schimbat. Daca se poate sa ,a ajutati. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: petronelapascarut1 , utilizator 21:25, 13 Septembrie 2016
Buna seara, legea este codul civil vechi in vigoare pana in 2011, insa daca va ganditi ca puteti contesta acum distanta dintre casa si hat, pentru o stare de vecinatate nascuta inainte de 1952 nu cred ca va este de nici un folos, deci depinde pentru ce va intereseaza norma juridica respectiva.
Stiu de la bunicii mei ca distanta de la casa pana la hotar este de 1 metru. Intre casa si vecini nu este nici un gard iar hatul cumva este in curtea vecinilor. In spatele case pana la hotar am sapat o groapa pe unde ducem teava de la canalizare iar groapa respectiva este langa peretele case noastre. Acum a venit vecinul care hop este si functionar in primarie si m a amenintat ca imi darama casa ca ala e pamatul lui si am sapat groapa pe pamatul lui. Specific groapa este langa pertele casei si este pana in limita de hotar. In trecut in acel loc am avut vita de vie si atunci nu mai era pe hotar sau pe pamantul lor. Parintii mei stiu de la bunici ca este lasat 1 metru de la casa la hotar pentru ca asa se lasa atunci iar cu ani in urma cand s au facut masuratori de la primarie s a lasat aceeasi distanta..Acum vecinul imi spune ca am doar 60 de centimentri pana la hotar si ca totusi e pamantul lui. Vreau sa ii demonstrez ca pe vremea cand s a facut casa asa era legea. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict proprietar vs vecin nroxana80 nroxana80 Buna ziua, Doresc sa ma lamuriti cu privire la un conflict pe care il au bunicii mei cu un vecin vis a vis de locul de plantare a vitei de vie fata de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu intabularea unei bucati de pamant Adrian665 Adrian665 Buna seara, sunt nou pe acest forum si doresc sa apelez la sfaturile dvs.iata problema mea :in 2013 am primit prin donatie o bucata de teren intravilan de la ... (vezi toată discuția)