avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare politie

Am facut sesizare la politie despre faptul ca o persoana a taiat un nuc din livada mea.
Politia mi-a raspuns ca " fata de persoana reclamata au fost luate masuri de sancyionare conform Legii 348/2003". La solicitarea facuta inspectorului care a instrumentat cazul sa-mi precizeze cu ce suma a amendat-o,mi s-a raspuns ca nu poate sa-raspunda.
Cui sa ma adresez sa ma conving daca intradevar a fost sanctionata(amendata) si daca s-a platit amenda sau daca s-a facut contestatie la amenda,etc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Salieri99 , utilizator 11:02, 7 Aprilie 2015
Sunt aspecte distincte - aplicarea amenzii,plata acesteia si eventuala contestare a amenzii aplicate
Amenda a fost aplicata de catre agentul de politie investit cu autoritatea sa solutioneze plangerea dvs
Plata amenzii se face la unitate specializata ,alta decat autoritatea care a aplicat amenda
Contestarea amenzii se face la instanta de judecata
am inteles si va multumesc pentru atentie;
dar,concret,de unde ar fi trebuit sa plateasca amenda? la primarie sau la fisc?
am intrat pe toate instantele din judet si nu am gasit nici o contestatie;
daca ar fi contestat amenda,probabil ca ar fi contestat-o la tribunal,sectia contencios?

Amenda poate fi achitata atat la oficiul postal,la trezoreria sau la CEC
Contesttaia impotriva PV contraventie se adreseaza judecatoriei responsabile locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
sarut mana!
Am citit acea lege dar nu am gasit nimic in legatura cu sanctiuni pentru taierea unui singur nuc sau cativa. Articolul 28 se refera doar la plantatii cu suprafata mai mare de 0,5 ha. Stiti cum se procedeaza pentru un numar mai mic de nuci? Sesizarea ar trebui facuta la politie, primarie sau la protectia mediului? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii bodo gabriella bodo gabriella Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie incheiat ilegal(?). tzuku51 tzuku51 la sesizarea mea la politie, ca un coproprietar a taiat un nuc fara acordul celorlalti coproprietari si fara autorizatie legala de taiere,asa cum prevede legea ... (vezi toată discuția)
Tăiere nuc NutuC NutuC Bună ziua! O vecină de a mea a tăiat ieri un nuc, acesta a căzut peste firele de curent electric și conexiune la rețelele de telefonie, rămânând ... (vezi toată discuția)