Asociatia de proprietari poate sa detina spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta in urma unei donatii? Daca da ele sunt bunuri comune ale proprietarilor din scara unde se afla, sau sunt doar ale asociatiei?
Mentionez ca in actele de proprietate nu se specifica cota parte indiviza ale acestor spatii. Nu exista carte tehnica a blocului, din care sa rezulte destinatia acestor spatii.
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Daca asociatia de proprietari a primit sub forma de donatie spatiu,acesta reprezinta bunul asociatiei de proprietari
Cartea tehnica a imobilului poate fi obtinuta de la primarie care detine intreaga documentatie in baza careia a fost intocmita cartea tehnica a imobilului
Spatiile au apartinut fondului locativ de stat situate la parter. În ele au functionat; o agente CEC, vechea asociatie de locatari care s-a desfiintat de mult timp, o firma de asigurari iar alt spatiu servea drept camera oficiala a primariei. Nu a fost vîndut nici unul dintre ele. Acum doi ani la solicitarea asociatiei de proprietari, primaria a emis un act prin care preda aceste spatii pentru a fi bunuri proprii ale asociatiei. Mentionez ca primaria nu le avea în evidentele contabile si nu poseda nici o documentatie tehnica a blocurilor din oras din care sa ne dam seama ce destinatie initiala au avut. Prin aceste spatii trec conductele de apa si scurgere cu posibilitatea de racordare,
Problema a apărut cand proprietarii unei scari doresc inchirierea unui astfel de spatiu in care își desfasoara activitatea asociatia si că ei vor chirie de la asociatie invocand motivul ca este bun comun.
Eu consider ca aceste spatii sunt bunurile asociatiei si nu sunt bunuri comune ale proprietarilor din acele scari iar inchirierea lor se face numai de comitetul executiv fara acordul proprietarilor din scara.
Trei dintre spatii aflate in alte scari au fost inchiriate de asociatie catre terti,chiria folosindu-se in interesul scarilor respective iar aici proprietarii vor si ei sa beneficieze de acea chirie.
Aceasta este situatia si daca o intelegeti dati-mi cateva sugestii in aceasta problemă.
Daca se hotareste ca pentru acel spatiu in care isi desfasoara activitatea asociatia sa se plateasca o chirie, atunci stabiliti o chirie de care va beneficia toti proprietarii, iar aceasta chirie va fi suportata de toti proprietarii, este un fel de luati bani din buzunarul din stanga si il bagati in cel din dreapta, "circuitul banilor in natura".
Eu as zice altfel: dvs. stati pe o gramada de bani si nu stiti sa-i folositi.
1. Primaria sau cine ziceti ca v-au dotat cu aceste spatii, a dotat as. prop. in ansamblul ei, nu la blocul 1, sca 13, nu, a dotat as. prop. - care trebuie sa o treaca, functie de felul in carev-au dat-o, inscriptele as. prop. ca mijloace fixe - fara valoare.
Luati si le curatati, zugraviti - cat de cat si inchiriatile unor terti. Inchirierea se va face cu forme legale, iar "monetarul" intra in fondul de reparatii al intregii asociatii.
Nu trebuie sa va mai spun ca treptat acele sume rezultate din chirii vor fi "repartizate" fiecarui proprietar, proportional cu CPI, astfel incat toti proprietarii sa beneficieze de aceste sume in caz de nevoie (reparatii de tot felul, imbunatatiri, procurati de diverse obiecte, etc).
Ce ati mai vrea sa stiti inafara de faptul ca stati pe un sac plin cu bani?
Inchiriere spatiu
omul70
Proprietarii unei scari vor sa inchirieze un spatiu comun aflat la parterul scarii, spatiu cu alta destinatie decit cea de lecuinta si in care isi desfasoare ... (vezi toată discuția)