avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare auto din Bulgaria
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare auto din Bulgaria

Buna ziua,

Doresc sa cumpar pe PFA auto second hand valoare 11000 Eur. PFA platitor de TVA.
1. Daca SRL din Bulgaria imi factureaza fara TVA eu trebuie sa platesc in Ro TVA de 24%?
2. Dar daca valoarea masinii este 9500 Eur este acelasi caz?
3. Cum pot face sa nu platesc TVA pentru achizitie?
4. Daca o cumpar pe persoana fizica (privat) mai trebuie sa platesc TVA 24%?

Multumesc mult,
Iulia
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:19, 31 Martie 2015
Presupun ca firma este cu TVA si inregistrata in ROI
1. nu.
2. da
3. Nu platiti. Livrarile de masini SH sunt scutite de tva intracomunitar. Cand o revindeti in RO facturati cu TVA la marja de profit.
4. nu. Firma din Bulgaria va factureaza cu TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto second hand bibimadi bibimadi buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de ... (vezi toată discuția)