avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-au desfacut contractul de munca dupa ce mi-am depus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-au desfacut contractul de munca dupa ce mi-am depus demisia

Bună ziua!
Pe 2 martie mi-am prezentat demisia(desi eram in CO pana pe 6 martie ). Imediat, am încheiat contract de munca cu un alt angajator. Fostul angajator m-a chemat la lucru in continuare pe perioada de preaviz. Nu m-am prezentat pentru ca eram angajat cu norma intreaga in alta parte.
Acum primesc acasa decizia de desfacere a contractului de munca pentru absente nemotivate pe 3, 4 si 5 martie.

Inteleg obligativitatea preavizului, dar cum poti desface un contract deja incetat prin demisie?
Are rost sa depun o contestatie?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: studladr , utilizator 09:53, 27 Martie 2015
Neprezentarea la serviciu in perioada preavizului constituie motiv pentru cercetare disciplinara si desfacerea c.i.m..
Nu se poate desface c.i.m. fara o cercetare disciplinara prealabila.
Ati primit acasa instiintarea de prezentare la comisia de disciplina sau numai decizia de desfacere a c.i.m.?
Am primit decizia acasa si mentioneaza ca s-a efectuat cercetarea diaciplinara. Dar efectul demisiei nu era incetarea contractului?

Pe de alta parte, daca ma prezentam in perioada preavizului fiind deja angajat in alta parte, nu era o alta problema?
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
studladr, utilizator
Nu era nicio problema , in baza art.35 alin.1 C.mun., puteti avea mai multe c.i.m. incheiate cu mai multi angajatori.

Efectul demisie era incetarea c.i.m. la expirarea perioadeui de preaviz sau la data renuntarii totale sau partiale la preaviz de catre angajator.

Cand ati primit decizia de concediere?
Chiar astazi am primit. Credeam ca exista o durata maxima a timpului de munca.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
studladr, utilizator
Incepand de maine , aveti la dispozitie 30 de zile de a o contesta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Contestatia este scutita de plata taxelor judiciare.

Vedeti si continutul deciziei de concediere daca are urmatoarele mentiuni:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Lipsa unuia dintre aceste elemente duce la sanctiunea nulitatii absolute a deciziei respective.

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)
Demisia formulata corect Razvan1692 Razvan1692 Buna ziua, Mi-am depus demisia la vechiul loc de munca.dar formula pe care am folosit-o este \"doresc incetarea contractului de munca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Preaviz art. 61 lit.a) codul muncii adriana.chiritescu adriana.chiritescu Daca o concediere disciplinara conf. art.61 lit.a) are specificat: \"se acorda preaviz de 20 zile lucratoare \" dar nu se specifica intervalul de preaviz si ... (vezi toată discuția)