Bună ziua!
Pe 2 martie mi-am prezentat demisia(desi eram in CO pana pe 6 martie ). Imediat, am încheiat contract de munca cu un alt angajator. Fostul angajator m-a chemat la lucru in continuare pe perioada de preaviz. Nu m-am prezentat pentru ca eram angajat cu norma intreaga in alta parte.
Acum primesc acasa decizia de desfacere a contractului de munca pentru absente nemotivate pe 3, 4 si 5 martie.
Inteleg obligativitatea preavizului, dar cum poti desface un contract deja incetat prin demisie?
Are rost sa depun o contestatie?
Neprezentarea la serviciu in perioada preavizului constituie motiv pentru cercetare disciplinara si desfacerea c.i.m..
Nu se poate desface c.i.m. fara o cercetare disciplinara prealabila.
Ati primit acasa instiintarea de prezentare la comisia de disciplina sau numai decizia de desfacere a c.i.m.?
Incepand de maine , aveti la dispozitie 30 de zile de a o contesta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Contestatia este scutita de plata taxelor judiciare.
Vedeti si continutul deciziei de concediere daca are urmatoarele mentiuni:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
Lipsa unuia dintre aceste elemente duce la sanctiunea nulitatii absolute a deciziei respective.