avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract cesiune creanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract cesiune creanta

Buna ziua.Contractul de cesiune creanta intre 3 firme se poate face si pt sume mai mari de 10000 lei?
Cel mai recent răspuns: JENIFER , utilizator 12:14, 27 Martie 2015
Nu are relevanta suma. Se poate face fie gratuit, fie la valoarea nominala a partilor sociale, fie la ce suma considerati.
Multumesc mult pt ajutor,dilema mea era daca si acest tip de contract intra sub incidenta raportarilor la IMI .
poate va refereati la compensari .Cesiunea de creanta are alte conotatii juridice si facturile pot fi si restante. dar ce legatura are raspunsul
valoarea nominala a partilor sociale, fie la ce suma considerati.
Compensarile stiu ca peste 10000 lei se declara la IMI.Vroiam sa fiu sigura daca si cesiunea de creanta are aceeasi limita de valoare de 10.000 lei.Mentionez ca doresc sa inchei un contract de cesiune creante intre 3 firme fiecare avand datorii si creante una la alta mai mari de 10.000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi > 10.000 lei-ordin compensare ContSters86219 ContSters86219 problema mea este: -in aprilie 2011 primesc factura de pesticide in valoare de 20.000 lei cu scadenta la 15 dec 2011. -in 14 sept.2011 emit factura de grau ... (vezi toată discuția)
Plafon incasari persoane fizice lazarius lazarius Buna ziua, Firma cu activitate vanzari auto ,vinde unui client persoana fizica un autoturism, cu o valoare mai mare de 10000 ron, Clientul nu poate plati ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pe cont de marfa sau consumabile ani77 ani77 Buna ziua, o firma X primeste pe factura de la Bilka in valoare de 12000 lei cu tigla metalica si toate accesoriile necesare construirii unui acoperis de 100mp ... (vezi toată discuția)