avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine imi despagubeste lucarea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine imi despagubeste lucarea?

Locuiesc intr-un apartament la ultimul etaj, de ceva timp( aprox un an si ceva) am probleme la tavane, in baie si bucatarie, se umezesc, sunt perioade cand se umezesc, apoi se usuca, dar mi-a stricat zugraveala, s-a scorojit si acum imi cade din tavan, iar in bucatarie locul respectiv se umple de igrasie din cauza umezelii. L-am chemat in nenumarate randuri pe administrator sa vada si sa-si dea cu parerea ce e de facut, asta toamna mi-a zis ca a adus niste mesteri de au facut mici reparatii la terasa, crezand ca se va rezolva, spunandu-mi ca toata terasa nu poate fi refacuta fiind noiembrie. Problema nu s-a rezolvat, cert e ca acum am iar aceleasi probleme, am chemat pe cineva sa repare, mi-a cerut 400 de lei, reparam, dar ma intreb cine ma despagubeste?
Asigurarea din ce am inteles nu despagubeste pentru infiltratii de la terasa, acoperis, fisuri, desi cand am incheiat polita nu m-a atentionat asupra acestui lucru, administratorul spune ca nu poate ca el nu poate sa se descarce ca n-are factura, ca trebuia facuta lucrarea prin firma, desi nu stiu ce firma vine pentru reparatia a doua colturi de tavane,si ca o sa repare la vara terasa din dreptul apartamentului nostru.
Prin urmare sfatuiti-ma si pe mine cum trebuie sa procedez, este deja a doua repratie care o fac pe cheltuiala mea.
I-am sugerat sa imi scada macar fondul meu de repartie pe anul acesta sa nu-l mai platesc, a spus ca nu se poate.
Ce ma sfatuti sa fac?

Multumesc si astept parerile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 21:38, 27 Martie 2015
Carpelile nu va ajuta cu mare lucru. Trebuie refacuta integral, izolatia la terasa, numai dupa ce se scoate vechea izolatie si se respecta intocmai toti pasii/ etapele necesari/ necesare in cazul unor hidroizolatii la ctii.
Pentru o astfel de lucrare, conform legii locuintei, participa toti locatarii/ proprietarii de pe scara, in mod egal, ca sume.
Daca doriti sa nu aveti probleme si in continuare, lucrarea trebuie facuta in baza unui contract de prestari servicii si a unui deviz de lucrari, de catre o firma de ctii., autorizata, care sa dea garantie pentru lucrare, iar orice deteriorare ulterioara sa fie efectuata pe banii firmei, pe toata perioada garantiei.
Administratorul este responsabil de lucrare, de strangere bani de la toti locatarii, derulare contract, etc.
Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna a crei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie cu obligatia analizarii situatiei ,dispunerea de masuri concrete pentru remediere
@gigipopa a scris
Administratorul este responsabil de lucrare

Ce bine ar fi ....
Daca executantul este firma de constructii,cum apreciati ca responsabil pentru lucrare este administratorul de imobil ,cand acesta este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari/decizii ale adunari generale,presedinte si comitetul executiv ?
Cand am scris responsabil de lucrare, m-am referit la faptul ca administratorul (ca doar de aceea este platit de catre proprietari) trebuie sa contacteze firma, sa incheie contractul si sa fie atent la pret, garantii, etc.
Responsabilitatea pentru calitatea lucrarii executate si pentru garantiile acordate revine firmei de ctii.
Presedintele asociatiei a fost deja sesizat de catre locatar, daca deja a fost in apartamentul acestuia si si-a dat cu parerea despre lucrare. Este adevarat, ca este mai usor pentru administrator sa paseze responsabilitatea catre locatar, in special daca este lasat sa o faca. Sa nu uitam, ca tot administratorul trebuie sa stranga si banii pentru lucrare.
@gigipopa
Pentru o astfel de lucrare, conform legii locuintei, participa toti locatarii/ proprietarii de pe scara, in mod egal, ca sume.


Incercati SA CITITI, nu trebuie sa si retineti ceva din "legea locuintei" care este Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, iar acolo o sa gasiti ca la repararea terasei participa toti proprietarii dar IN FUNCTIE DE COTA-PARTE INDIVIZA DETINUTA, exclus in mod egal, mai pe inteles, proprietarul unei garsionere plateste mai putin decat proprietarul unui apartament de 4 camere!!
Si mai aveti multe lucruri pe care nu le stiti, NU administratorul incheie contractul, Nu administratorul trebuie sa fie atent la pret si sunt multe alte "NU" dar va las sa descoperiti singur in Legea 230/ 2007 si in HG 1588/2007, ca sa nu mai dati sfaturi eronate!
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca fac izolatia pe bloc pot recupera banii de la asociatie? liveomars liveomars Buna ziua, 1.Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 10 etaje.Toti locatarii avem probleme cu izolatia,eu de exemplu iarna am mereu condens la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acoperisul blocului vasiledela4 vasiledela4 Buna locuiesc la ultimul etaj am si am avut probleme cu izolatia a picat tavanul in bucatarie si in balcon am facut sedintia iar cei prezenti au spus sa ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns 30 de zile, ce se poate face dupa (asociatie de locatari) utilizator81 utilizator81 Buna ziua tuturor, inainte de a pune intrebare o mica explicatie a problemei. *locuind la ultimul etaj si avand probleme recurente cu izolatia m-am hotarat ... (vezi toată discuția)