am un proces de expropriere care trebuia sa se termine anul trecut, motiv pt care av a solicitat plata integrala a onorariului pentru a depunde chitantele de cheltuieli de judecata la dosar. intre timp partea reclamata a revenit cu apel la hotararea primei instante si demersurile vor continua, insa avocatul meu nu-mi mai raspunde la telefon. Saptamana trecuta i-am spus ca am primit prin posta apelul formulat si trebuie depusa intampinare in 15 zile - a ramas sa mearga la instanta sa vada doc si ne auzim a doua zi dar de atunci din nou nu mai raspunde iar timpul trece....
ce pot face in aceasta situatie? daca angajez alt av. imi pot recupera onorariul achitat deja primului pt acest dosar?
daca din cauza av nu va fi depusa intampinarea la timp, ce se intampla ?
Daca onorariul achitat a vizat doar reprezentarea si asistenta la fond bineinteles ca nu puteti solicita recuperarea onorariului(in ipoteza in care av respectiv si-a indeplinit obligatiile ce-i reveneau),faptul ca nu mai doreste sa colaboreze cu dvs pt a va reprezenta si in apel se poate datora mai multor motive.Daca onorariul achitat de dvs cuprindea si reprezentarea in apel (desi personal ma indoiesc de acest lucru)puteti solicita restituirea unei cote parti.
av a fost angajat conform ctr pentru reprezentare si redactare doc privind speta, fara a se preciza nimic legat de stadiul procesual...
in cazul in care angajez alt av, pot include in chelt de judecata ambele onorarii? - mentionez totusi ca desi nu mi-a fost comunicata hotararea definitiva pe fond, in ultima incheiere de indreptare erori materiale (legata de cheltuielile de judecata) pe care am primit-o, instanta a apreciat ca onorariul av se accepta doar in parte avand un cuantum prea mare in raport cu activitatea acestuia..
Daca nu ati precizat, angajamentul este valabil doar pentru fond. Puteti include ambele onorarii la cheltuieli de judecata.
Intr-adevar, instanţa poate să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când apreciaza ca acesta este vădit disproporţionat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfăşurată de avocat, ţinând seama şi de circumstanţele cauzei.
Din pacate, onorariul avocatului poate fi cenzurat de instanta si daca ati angaja doi avocati v-ar spori sansele sa castigati cazul dar sa nu va recuperati acesti bani platiti la avocati.
La executorii judecatoresti ei isi stabilesc singuri 6000 lei sau 8000 lei sau chiar mai mult si instantele nu le cenzureaza onorariul desi cu siguranta nu ar merita acei bani daca s-ar raporta munca lor la munca avocatului care castiga procesul.
Adica pot fi cazuri in care la avocat sa nu ii dea onorariu de 6000 lei iar executorul sa ia 6000 lei pentru o executare silita care nu se putea face fara aportul efectiv al avocatului la obtinerea hotararii judecatoresti care se executa...
Onorariu de succes
amuliu
Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)