avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conducerea unei SA se face de catre un administrator ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conducerea unei SA se face de catre un administrator sau de catre un director?

Lucrez la o societate pe actiuni, care are ca actionar unic Con siliul Local.
Potrivit Legii 31/1990 privind societatile comerciale, conducerea unei SA se face de catre un administrator sau un consiliu de administratie.
Potrivit unei OUG, la care nu stiu exact numarul, societatile comerciale la care Consiliul Local este actionar majoritar, se face de catre un consiliu de administratie.
Potrivit OUG 79/2001 privind intarirea disciplinei financiare, care este ulterioara OUG mentionata in aliniatul precedent, conducerea unei SA la care actionarul majoritar este Consiliul Local se face de catre o persoana fizica, pe baza unui contract de performanta, anexa la contractul individual de munca.
La ONRC mi s-a spus ca o SA are nevoie doar de administrator si nu de director.

Acum sunt in dilema: trebuie sa am administrator potrivit Legii 31/1990, director potrivit OUG 79/2001 sau si administrator si director?

Va rog sa imi comunicati macar parerea dvs., daca nu v-ati intilnit cu o asemenea situatie.

Multumesc.

Ana.
Cel mai recent răspuns: malacka , utilizator 18:13, 12 Septembrie 2005
Organigrama unei SA la nivel de conducere, de regula arata cam asa:
1. AGA-adunarea gen a actionarilor, care numesc un Consiliu de administratie al societatii ,din care unul este presedinte;
2.CA-consiliul de administratie care la randul lui numesc un director general cu atributiuni specifice.
3.Dir.Gen.
Insa la ONRC pentru inregistrare mentiuni ,etc (modificare statut, etc) pe cereri ,are drept de semnatura de regula doar administratorul (presedintele CA )
Mutumesc pt raspuns.
Cunosteam modul de organizare a conducerii unei SA in general, insa nu pot spune ca nu am aceleasi nelamuriri, in speta, avind in vedere specificul structurii actionariatului, insa asta e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 109/2011 ancabanciu ancabanciu Buna ziua. La o societate comerciala in subordinea consiliului local, care este condusa de un consiliu de administratie format din 4 membrii si un presedinte ... (vezi toată discuția)
Mandat administrator unic arabela arabela Buna ziua. As dori o lamurire in legatura cu mandatul administratorului unic de la o societate comerciala la care consiliul local al orasului este actionar ... (vezi toată discuția)
Criterii performanta ContSters47131 ContSters47131 Buna ziua. daca ma poate ajuta cineva...Lucrez la o regie autonoma si trebuie sa stabilesc urgent criteriile de performanta pentru sefii de ... (vezi toată discuția)