avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comision maxim legal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comision maxim legal?

Buna seara!

Sa presupunem ca o parte numita PRESTATOR, gaseste clienti prin diverse mijloace online pentru un beneficiar (un hotel de exemplu).

Partile hotarasc asupra unui comision de X% din valoarea rezervarilor trimise. Exista o valoare maxima a acestui X legal/fiscal?

La RCA este limitat de ASF la 15% de exemplu, eu insa vorbesc de servicii turistice.

Un siteu (editat) practica de exemplu 25% comision. Exista insa si siteuri cu 5%. Eu pot cere sa zicem 35%?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: panaitalexandru , utilizator 21:30, 28 Martie 2015
Nu exista limitare legala.
Deci pot cere legitim sa zic 40%? La un control trebuie sa explic ceva? Sau este pur si simplu o alegere comerciala?
Tariful/pretul practicat de comerciant in domeniile nereglementate strict e rezultatul cererii si ofertei (al legilor pietei). Deci da, e rezultatul negocierilor dintre parteneri.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie de turism sau nu ? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Trebuie sa fii agentie de turism (brevet de licenta, autorizatii de la min. transporturilor, etc) ca sa oferi ... (vezi toată discuția)
Decont cazare la hotel de 4* alexandru andra alexandru andra Daca merg la un curs de pregatire profesional organizat de catre o societate si respectivul curs este cu cazare la un hotel de 4*, institutia imi poate deconta ... (vezi toată discuția)
Furnizare informatii confidentiale KORNEL KORNEL Buna ziua, Ma confrunt zilele astea cu o problema. Am un contract cu o firma x pentru prestari servicii. Aceasta firma imi cere sa dezvalui unele informatii ... (vezi toată discuția)