avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii obtinerea unui credit bancar de 100.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile in care preturile pe piata imobiliara nu au scazut, administratorul a vandut acel imobil cu 20.000 euro ( deci societatea a fost prejudiciata cu aprox.80.000 euro).
Se poate considera ca Fapta administratorului de a vinde un imobil al societatii l-a un pret mai mic decat valoarea de piata, el insusindu-si in interesul sau ori pentru altul diferenta de valoare de 80.000.euro, care reprezinta un bun care se afla in administrarea sa, constituie infractiune de delapidare?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 23:18, 29 Martie 2015
Pai cum l-a vandut? Cu sarcina de garantie inscrisa la cf?
Este greu de spus daca fapta constituie sau nu infractiune.

Daca a garantat cum a reusit sa vanda?
Prin ce act juridic a garantat?
S-a garantat printr-un Contract de garantie reala imobiliara, valoarea de 100.000 euro fiind determinata de un evaluator. Intre timp creditul a fost restituit, iar pe urma imobilul a fost vandut cu 20.000 de euro.
Daca creditul a fost retituit cine este pagubit?
Pagubitul este societatea, daca creditul nu era restituit, societatea pierdea imobilul dar ramanea cu 100.000 de euro.
Restituind creditul de 100.000 de euro si vanzand pe urma imobilul cu 20.000 de euro ( pret mai mic cu 80.000 de euro decat valoarea determinata de un evaluator), societatea a fost pagubita cu 80.000 de euro.

Alte discuții în legătură

Infractiunea de delapidare rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii ( evaluat la 120.000 euro) obtinerea unui credit bancar de 120.000 euro. Dupa ... (vezi toată discuția)
Sechestru asupra unui bun ipotecat rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale X a vandut un activ al societatii catre actionarul majoritar cu pretul de 20.000 euro. Imediat dupa cumparare, ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe un bun cu care s-a garantat un credit bancar rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale X a vandut un activ al societatii catre actionarul majoritar cu pretul de 20.000 euro. Imediat dupa cumparare, ... (vezi toată discuția)