avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de delapidare

Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii ( evaluat la 120.000 euro) obtinerea unui credit bancar de 120.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile in care preturile pe piata imobiliara nu au scazut, administratorul a vandut acel imobil cu 20.000 euro ( deci societatea a fost prejudiciata cu aprox.100.000 euro).
Se poate considera ca Fapta administratorului de a vinde un imobil al societatii l-a un pret mai mic decat valoarea de piata, el insusindu-si in interesul sau ori pentru altul diferenta de valoare de 100.000.euro, care reprezinta un bun care se afla in administrarea sa, constituie infractiune de delapidare?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 12:10, 23 Aprilie 2015
Buna seara!

Da. Este infractiunea de delapidare....dar trebuie dovedit faptul ca si-a insusit cei 100.000 euro.

Cu stima.
Exista 2 posibilitati.
1)Fie imobilul s-a vandut la un pret mai mare, diferenta fiind insusita de administrator ( lucru care este insa greu de dovedit)
2)Fie imobilul s-a vandut cu 20.000 de euro, cumparatorul fiind insa in posesia unui imobil care valoreaza 120.000 de euro, pentru care a platit doar 20.000 de euro ( deci diferenta de 100.000 de euro se afla in plus la cumparator si in minus la vanzator.)
Se pare ca in primul caz avem infractiunea de delapidare.
Exista aceasta infractiune de delapidare si in al 2-lea caz, iar daca nu, din ce cauza?
Va multumesc.
Dar creditul s-a achitat catre banca? Ipoteca a fost radiata?
Da, creditul a fost inapoiat.
In cazul asta (credit achitat), da, poate fi banuit de "ceva", insa in cazul 1) - cine ar fi dat bani la negru pentru un imobil? si in cazul 2) - daca cumparatorul a fost de buna credinta putea sa fi dat si mai putin de 20k, caci nu exista o limitare legala a pretului, limitarea fiind impusa doar de acordul de vointa al partilor, liber exprimat si provenit de la persoane cu capacitate deplina de exercitisi si cu consimtamantul neviciat. Deci ...

Alte discuții în legătură

Delapidare rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii obtinerea unui credit bancar de 100.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobiliara laur01 laur01 Buna seara , as vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema de procedura de licitatie imobiliara.Daca este scos un teren la vinzare cu un pret care este ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism de pe societate - raport evaluare/licitatie publica? CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am urmatoarea speta. O societatea a intrat in faliment si lichidatorul a solicitat anularea unui transfer de drepturi patrimoniale, conform unei ... (vezi toată discuția)