avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual pe 3 luni, ce se intampla dupa ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual pe 3 luni, ce se intampla dupa ce expira??

Buna ziua, in prezent sunt angajat ca editor imagine la un post de televiziune ( de nise as spune) unde lucrurile se fac "gri" din punct de vedere legal, dar din noiembrie 2014 lucrurile au capatat o turnura neasteptata: a avut loc o renegociere a salariului brut ( cartea de munca ) pe baza unui contract valabil pe 3 luni ( 1.04.2013 - 1.07.2013), pana atunci am semnat un contract de drepturi de autor ( lunar) prin care imi era atribuit salariul si nu am fost constient ( sau mai bine zis informat de existenta acelui acelui contract pe perioada mai sus mentionata) pana in momentul negocierii, de la inceputului lui noiembrie 2014. Sunt curios ce se intampla cu acel constract pe perioada limitata ( 3 luni), mai este in vigoare acum? Mai nou, ni s-a prezentat o fisa de post noua ( care nu a fost discutata la negociere - noiembrie 2014), cu niste articole destul de ciudate ( in unele dintre ele ni se specifica faptul ca trebuie sa facem "orice" doreste angajatorul), sincer nu am degand sa semnez asa ceva, dar presiuni sunt facute ca toata lumea sa semneze! Ce as putea sa fac pe tema?

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
Froztbyte1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 30 Martie 2015
Sunt doua lucruri total distincte si supuse unor legi diferite. Astfel :
- c.i.m. este supus Codului Muncii

- contractul de drepturi de autor este supus Legii nr.8/1996

In cazul c.i.m. incheiat pe durata determinata la expirarea duratei pentru care a fost incheiat sunt mai multe optiuni, si anume:
- daca nu se decide prelungirea duratei acestuia, inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.

- daca se decide prelungirea duratei acestuia, atunci se va incheia un act aditional de modificarea duratei c.i.m. (fie se stabileste o noua perioada, fie se modifica durata acestuia in nedeterminat)

Din ce ati postat nu reiese ca s-a decis prelungirea c.i.m.?
Cu alte cuvinte, avand in vedere ca din noiembrie 2014 nu mai beneficiez nici de contractul pe drepturi de autor, am un contract nul, deci ma aflu intr-o ilegalitate completa?
In acest caz cum se poate face un act aditional la un contract deja nul?
Ce pot face eu in acest caz? Cum pot proceda?
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
Froztbyte1980, utilizator
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest caz, solicitati angajatorului sa va elibereze o copie certificata de pe actul aditional la c.i.m. prin care vi s-a prelungit durata acestuia.
Am inteles, va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
O discutie interesanta despre prelungirea/incheierea de contracte de munca pe perioada determinata.
Contractul pe perioada determinata poate fi prelungit sau nu?
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Semnarea actului aditional la c.i.m coroscrinela coroscrinela eu fiind in concediu de risc maternal,ultima zi de contract era 15 09 2014,am fost la firma si am intrebat,mi sa raspuns ca,c.i.m al meu nu a incetat,am luat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim si revisal markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la relatiile de munca: 1) daca CIM este incheiat pe o perioada determinata de timp (1-2...10 luni), se poate ... (vezi toată discuția)