Buna ziua!
Tatal meu a decedat acum o saptamana, dupa care am aflat ca in urma lui am mostenit o firma unde el era unic asociat.El a lucrat ca paznic la o firma de plasare a locurilor de munca in strainatate in Arad, dar nu stiu daca cineva s-a folosit de actele lui sau el de bunavoie a fost de acord, sa infiinteze un punct de lucru ale acestei firme, in Cluj.Eu nu am stiut de existenta acestei firme decat dupa decesul sau, anuntata fiind de catre cei la care a lucrat tata, deoarece au venit si au facut pe binevoitorii sa merg cu ei la notarii lor sa semnez o procura cum ca imputernicesc pe cineva de la ei din firma sa inchida firma din Cluj in numele meu.urmeaza sa aflu maine daca firma are datorii, deoarece firma mama este o firma cunoscuta pentru ca dau teapa oamenilor, le iau banii si nu ii trimit afara la munca.Banuiesc ca ei nu vor ca eu sa aflu alte dedesubturi din firma lor, de aceea insista ei sa o inchida.I-am rugat de cateva zile sa imi trimita contractul integral sa vad ca tata a semnat pt infiintarea firmei, dar tot nu au trimis decat prima pagina, si aceea fara o stampila de la notar.nu am nici un act unde sa vad ca tata a semnat, dar sunt obligata sa fac succesiunea, deoarece a ramas si o casa unde eu deja eram jumatate proprietara.Am vorbit cu un notar si cu un avocat, si parerea lor a fost sa mandatez eu un avocat in Cluj ca sa inchida firma in numele meu.Problema e ca daca o inchid eu printr-un avocat, ce se intampla cu dosarele oamenilor care se afla pe rol?cu sediul, cu ceea ce se afla in sediu in caz ca nu are datorii la Fisc?
Ce ma puteti sfatui?sa ii conving sa vina cu mine la notarul meu, nu al lor, si sa semnam acolo procura sa ii imputernicesc pe ei sa inchida si sa astept o luna sa vad ca a fost radiata?sau sa mandatez un avocat sa o faca?mentionez ca nu stiu ce se intampla cu sediul si cu ce se afla in el daca o va inchide un avocat al meu, am desemnat deja o avocata sa ceara o situatie de la registrul comertului sa vedem daca sunt datorii.
Pana reusesc sa o inchid in una din aceste 2 modalitati, se poate cumva sa cer suspendarea firmei pt ca ei sa nu mai poata deschide alte dosare, sau muta datorii pe firma aceasta?
Ce ma puteti sfatui?
Doua sfaturi: 1.Nu semnati nimic! 2.Angajati-va de urgenta un avocat!
Atat va mai spun: daca acceptati sa lichidati firma ,,in orb" (fara sa-i cunoasteti situatia financiara), atunci acceptati si sa platiti toate datoriile pe care le-ar avea firma fata de buget, de terti, etc. E drept, legea va protejeaza, e vorba de acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar... Dar fiind implicati niste tepari.... repet, abtineti-va! si lasati avocatul sa-si faca treaba!
Ce urmeaza cred ca este la limita regulamentului, dar moderatorii vor intelege motivul:yes: Daca doriti un avocat din Cluj, trimiteti-mi un mesaj privat si va voi da adresa unui avocat din Cluj, o persoana de o probitate morala fara cusur si un adevarat profesionist.
Va multumesc!
Si dupa ce se inchide firma, daca eu sunt acum asociat ca mostenitor al tatalui meu, cine raspunde de dosarele pe rol, de inchiderea cladirii, de ceea exista in birouri?Eu nu am posibilitate de a merge la Cluj...
Mentionez ca administratorul firmei apare la ANAF cu drepturi DEPLINE.
Pot suspenda activitatea firmei pana la inchidere?
Si daca nu sunt datorii, nici in acest caz nu pot elibera acea procura pe care o cer ei?
Va multumesc!
Doamna, o firma nu se "inchide" precum ... usa de la casa!!!!
"Inchiderea firmei" presupune o activitate in care sunt implicati deopotriva : expert contabil, avocat, lichidator judiciar! Totul se face prin instanta. Se publica in Monitorul Oficial, dureaza o perioada de 45 de zile, in care se poate face opozitie la "inhiderea firmei" .... etc, etc. ... Legea Societatilor Comerciale, reglementeaza toti pasii legati de "inchiderea firmei" .
Nu se poate ocupa avocatul de tot?Mie mi s-a spus la notar sa angajez un avocat care o va inchide in numele meu.Nu am de unde sa cunosc procedura, e o firma pe care nu o doresc, si pe care am mostenit-o fara sa doresc, drept urmare pt ichiderea ei sunt investiti bani de prisos.
Ajutooor !!!
dorin2007
pentru vanzarea unui imobil,unul dintre mostenitori a imputernicit alt mostenitor(sora lui) pt a se putea semna vanzarea imobilului in absenta acestuia(pt ca a ... (vezi toată discuția)