avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Dilema consilier juridic: in baza carui act pot ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Dilema consilier juridic: in baza carui act pot reprezenta o SC la ORC?

M-ar putea lamuri cineva,in calitate de : 1)absolvent de drept,2)administrator firma proprie -SRL insa nu societate profesionala,3) angajat la o alta firma ca si consilier juridic, intrebarea mea este:cum pot reprezenta la Registrul Comertului o persoana fizica ca sa ii inffintez acesteia un SRL.De ce calitate este mai bine sa ma folosesc si am oare nevoie de imputernicire notariala?
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 13:48, 18 Septembrie 2006
Mii de scuze pt cacofonie...reformulez: "pentru a-i infiinta acesteia"
cu o imputermicire se rezolva. regula e ca imputernicirea va fi in scris, ad probationem. Daca astia de la ORC se fac smecheri .. si cer ca ea sa fie legalizata la notar .. atunci te duci la notar. Atat.
Imputernicirea cum ar trebui sa fie structurata?Imputernicire data de o persoana fizica altei persoane fizice?
Tot eu vin cu un raspuns.Am sunat la ORC si mi-au spus ca pot reprezenta o persoana fizica la ei -pentru a-i infiinta firma - in baza unui contract incheiat intre firma mea si persoana fizica respectiva.Deci nu ar mai fi nevoie de imputernicire/procura.Puteti veni cu amanunte cei care ati reusit sa reprezentati parti la ORC astfel.Va multumesc anticipat si va tin la curent la randul meu cu ce reusesc.
Tot eu:)
Citesc in legea nr.26/1990
ART. 18
(1) Cererea de inmatriculare a unui comerciant, persoana fizica, va fi facuta personal sau prin imputernicit, cu procura speciala si autentica.
Ma intreb asadar cum poate fi acceptata reprezentarea la ORC in baza unui contract de servicii?

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv sa ContSters22096 ContSters22096 cum se modifica actul constitutiv intr-un SA? se poate ca actionarii (persoane juridice straine) sa imputerniceasca cate o persoana fizica romana pentru orice ... (vezi toată discuția)
Acte necesare Claudiu.Grasu Claudiu.Grasu Ce acte ar fi necesare pentru ca o persoana imputernicita de catre mine sa mearga la o firma de telefonie mobila pentru a infiinta un abonament ( asta in afara ... (vezi toată discuția)
Detalii imputernicire - valoare imputernicire facuta de avocat anisia53 anisia53 buna seara ! plec din tara o perioada , si vreau sa -i fac imputernicire fratelui meu sa ma reprezinte in absolut orice problema ... am un vecin care este ... (vezi toată discuția)