Buna dimineata.Mai poate fi "Legal intocmit" un contract de asistenta juridica care
NU ESTE semnat de client ?
Formularea cf careia :"...contractul de asistenta juridica poate fi incheiat ,in mod
exceptional ,si in forma vebala,in fata ...oricaror persoane fizice ....cu conditia ca
acestea sa ateste ca au fost de fata la exprimarea acordului de vointa intre av.
si client..."se refera la situatia in care clientul este NETRANSPORTABIL,RANIT,
BOLNAV in stare grava etc ? Pt ca in alte situatii poate da nastere la interpretarea ca acest "acord de vointa" a fost dat pe strada ,la birt sau "zicem noi ca l-a dat "!!
Este extrem de important,in spiritul legii,ca acordul clientului IN FATA ORICAROR"
persoane fizice sa poata fi luat in considerare DOAR daca este vb de BOALA,ACCIDENT,situatiiEXTREME.CE EXCEPTII EXISTA ??
Buna ziua.Av. nu face contract de as. juridica ,nu-si face treaba pt care trebuia sa primeasca onorariu,dar se decide sa-l execute silit pe client , fara ca acesta sa fi semnat contractul si fara ca obligatiile av.fata de client sa fi fost indeplinite.CONTRACTUL "LEGAL INTOCMIT"nu
prevede explicit ca trebuie semnat OBLIGATORIU de client ,ca altfel este NUL ?Poate av. sa aduca martori care sa declare ca au fost de fata cand clientul si-a dat acordul de vointa pt
ca acel contract sa devina legal ?Ma refer strict la faptul ca martorii pot fi acceptati,ca si
marturia lor, DOAR CAND CLIENTUL ESTE GRAV RANIT,IN COMA,NETRANSPORTABIL DIN CAUZA DE ACCIDENT SAU DACA NU MAI ESTE IN DEPLINATATEA FACULTATILOR MINTALE URMARE A UNEI AGRESIUNI,LOVIRI ACCIDENTALE SAU FORTA MAJORA.TRE-
BUIE SPECIFICAT SI DACA ARE SAU NU ARE RUDE IN VIATA.Clientul fiind perfect sanatos
si in deplinatatea facultatilor sale mintale,MAI POT FI ADMISI ASTFEL DE MARTORI ?
Ref. executare silita -Poate fi emis un TITLU EXECUTORIU,pe baza marturiilor martorilor
in conditiile in care nu exista contr. de asist.juridica sau NU ESTE LEGAL INTOCMIT adica semnat de client?Intreb intrucat :
-avocatul primise IN SCRIS solicitarile clientului pe care NU LE-A ONORAT;
-neavand contr. de asist.juridica avocatul trebuia sa refuze colaborarea(nu avea calitate procesuala in speta );
-si-a asigurat martori ca sa-si justifice actiunile ulterioare si pretentiile materiale;
-cea mai mare putere doveditoare o are solicitarea scrisa trimisa av. , sau martorii ?
Intrebare concreta :Marturia unor persoane fizice prin care confirma acordul de vointa client-av.,data in fata unor oficialitati , poate avea forta probatoare care sa permita executare silita
contrar realitatii ?Nu este o practica abuziva ?De grup de criminalitate organizata?
Cu stima,
Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.
Buna ziua si multumesc pt precizare .Mi s-a cerut un "caz concret" ca sa pot primi "un raspuns concret" si m-am conformat.Nu am pretins si nu pretind sa mi se raspunda.Am inteles ezitarea
si nu insist.Multumesc inca o data.
Cu stima,