am niste vecini care mi-au luat cei 50cm din spatele casei ,si mi-au montat gardul pe coltul caseii,am cadastrul ,itabulare,ei nu miau prezentat nici un act pt teren ,dar recunoaste cadastrul meu ,dar numi da voie sa fac gard,sau sal mut la loc,mai nou am aflat ca nu sunt proprietari pe terenul lor......ce sa fac???
Conform art.612 NCC"Orice constructii ,lucrari sau plantatii se pot face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm fata de linia de hotar,daca nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism,astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin.".Puteti actiona in judecata pe temeiul legal pe care vi l-am precizat mai sus.
Doar o acțiune în grănițuire va putea rezolva situația. D-voastră nu aveți dreptul să le desființați gardul chiar dacă este rău pus ci aveți dreptul să inițiați o acțiune în grănițuire prin care se va stabili hotarul. Care este situația juridică a vecinilor- sunt sau nu proprietarii vecini, au terenul întabulat, cine a fost primul la locul respectiv, etc. Apelați la un avocat -