avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard intre vecini

am niste vecini care mi-au luat cei 50cm din spatele casei ,si mi-au montat gardul pe coltul caseii,am cadastrul ,itabulare,ei nu miau prezentat nici un act pt teren ,dar recunoaste cadastrul meu ,dar numi da voie sa fac gard,sau sal mut la loc,mai nou am aflat ca nu sunt proprietari pe terenul lor......ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: viorelion44@yahoo.com , utilizator 19:51, 30 Martie 2015
Conform art.612 NCC"Orice constructii ,lucrari sau plantatii se pot face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm fata de linia de hotar,daca nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism,astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin.".Puteti actiona in judecata pe temeiul legal pe care vi l-am precizat mai sus.
sa fac plangere la politie ,sau sa consult un avocat????
Doar o acțiune în grănițuire va putea rezolva situația. D-voastră nu aveți dreptul să le desființați gardul chiar dacă este rău pus ci aveți dreptul să inițiați o acțiune în grănițuire prin care se va stabili hotarul. Care este situația juridică a vecinilor- sunt sau nu proprietarii vecini, au terenul întabulat, cine a fost primul la locul respectiv, etc. Apelați la un avocat -
mai nou am aflat ca cei care miau mutat gardul nu sunt proprietari,nu au cumparat terenul de la proprietara,nu au nici un act
Puteti formula plangere penala la politie ptr.tulburare de posesie sau,actiune civila la instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Distanță gard ContSters452138 ContSters452138 Casă veche construita (în 1960) fără gard intre vecini. Vecini erau frați iar casa era casa părintească și era construita în mijlocul curți. După ... (vezi toată discuția)
Cadastru - intrare gard vecin bogdy_m17 bogdy_m17 Buna ziua, Adresez o probema des intalnita, situatia e urmatoarea: Teren intravilan cu CF, nu este cadastrat. Vecinul din stanga, tot necadastrat. ... (vezi toată discuția)
Abuzurile vecinului! lorincz.stefan lorincz.stefan Cui trebuie sa ma adresez in cazul abuzurilor vecinului? De ani de zile dirijeaza apa de pe constructii in gradina noastra,ierbicideaza dealungul gardului ... (vezi toată discuția)