avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuzurile vecinului!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuzurile vecinului!

Cui trebuie sa ma adresez in cazul abuzurilor vecinului?
De ani de zile dirijeaza apa de pe constructii in gradina noastra,ierbicideaza dealungul gardului si la noi cam 50cm,unde nu este gard a facut carare si coseste cam 1,5m in gradina nostra nerecunoscand granita din acte care sant desenate clar!
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 14:49, 28 Noiembrie 2017
Faceti gard dar inainte de asta cereti granituire in instanta daca vecinul nu recunoaste granita.Mai puteti cere instantei obligarea vecinului sa dirijeze apa pe terenul dansului nu in gradina dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula actiune in instanta conf.art.604-605 NCC,privind folosirea apelor, si alta actiune,cerere ptr.granituire conf.art.560 NCC.
Se poate face una singura cu 2 capete de cerere:" granituire si obligatia de a face"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard imprejmuire teocris72 teocris72 buna ziua,as dori un raspuns pt o problema privind gardul intre 2 proprietati.Daca o parte nu este de acord cu construirea gardului ,vecinul poate construi pe ... (vezi toată discuția)
Gard pus de vecina pe proprietatea mea Paica Florica Paica Florica Vecina a pus un gard de sarma pe proprietatea mea.Am rugat o sa mute gardul deoarece vreau sa ridic un gard de beton cf CF ului si actului de vanzare ... (vezi toată discuția)
Verificarea egalitatii suprafetelor proprietatii Radu Niculescu Radu Niculescu Buna ziua, Am cumparat o proprietate/casa care detine 50% din curtea in care este amplasata. Intre timp, vecinul a mutat gardul, micsorand spatiul curtii ... (vezi toată discuția)