Adresez o probema des intalnita, situatia e urmatoarea:
Teren intravilan cu CF, nu este cadastrat. Vecinul din stanga, tot necadastrat. Vecinul a intrat cu 30 mp, cu distanta intre 50cm si 1m pe terenul meu. Ce se poate face ?
Am primit solutii de genul: renuntare la suprafata(serios ?!) sau proces de granituire. Vecinul are casa neintabulata si terenul necadastrat, nerespecatand multe norme, construita pra aproape de gard, etc.
Intrebarea e cum se poate obtine cadastru ? doar prin process de grantuire ?
banuiesc ca optiunea sa-i daram gardul si sa fac unul nou pe unde ar fi corect nu e o optiune.
Sunt de acord ca medierea ar fi cea mai rapida, daca se poate, dar daca nu, care ar fii optiunile ?
Multumesc de raspuns, unul legal si clasic. Deci eu nu vad logica in legile pe care ar trebui sa le respectam. Ai un teren, cineva iti ocupa terenul abuziv, jumatate din el sa zicem, si tu stai sa te judeci, ani de zile, pentru ceva care e al tau ? adica cineva actioneaza barbar, si noi trebuie sa fim finuti sa mergem pe calea legala si poate la pensie ajungi sa faci si casa, dar el sta bine mersi pe terenul care nu-i apartine. Interesant.
Ca sa eviti sa te judecai cativa ani trebuie sa iti indeplinesti niste conditii anterioare. De exemplu, cadastrul propriului teren, imprejmuirea lui, apelarea din timp, inainte de terminarea constructiei vecinului la negociere.
Cu alte cuvinte, solutia in metastaza nu place niciodata, la ea se ajunge pentru ca in stazele anterioare nu s-a procedat corect si complet.
In rest, exista o problema in argumentarea de mai sus, caci violenta nu justifica violenta, or cam asta poare sa fie problema in faptul ca unul e barbar si celalalt nu.
Exista si alte variante, cum ar fi plangeri la ISC, la primarie etc. Ele sunt de durata.
A fi proprietar costa. Fie ca e imprejmuire cand exact bani de gard nu ai, fie ca sunt reguli de urbanism, reguli de igienizare a imobilului, mereu sunt actiuni de facut pentru a intretine proprietatea, pentru a o apara de ingerinte externe, pentru preveni actiunea altora asupra ei...
Nu cunosc cum s-a ajuns aici, am incercat sa va raspund la nelamuririle de mai sus de educatie juridica generala.
Daca vreti sa suporteri rigorile legii penale atunci comportati-va cum doriti dvs,noi va indicam singurele variante legale, amiabil daca se poate sau granituire și revendicare prin instanta.Tot ani de zilee o sa stati cu șapca în mana pe la politie,parchet apoi la instanta daca va doriti sa procedati altfel.